°C
      2019 08 18 Sekmadienis

      Alijošius – nemirtingumo augalas

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-06-07 08:00:00

      Egiptiečiai teigė, jog alijošius – nemirtingumo augalas, o indėnai šį augalą vadino dangiška palaima. Alijošius turi begales gydomųjų savybių, apie kurias jūs, turbūt, esate girdėję. Galbūt  namuose auginate šį augalą ir ištikus mažoms nelaimėms, įsipjovus, nusideginus, nusibrozdinus, visuomet turite jį po ranka. Tačiau , ar žinojote, kad alijošių galite naudoti ne tik paviršinėms žaizdoms gydyti?

      Alijošiaus sudėtyje yra virš 200 biologiškai aktyvių medžiagų, pavyzdžiui, polisacharidų, vitaminų, fermentų, amino rūgščių bei mineralų.

      Pasak „Environmental Science and Health Journal“, alijošius pasižymi antibakterinėmis, antigrybelinėmis, antivirusinėmis savybėmis, kurios stiprina imuninę sistemą, išvalo organizmą nuo toksinų bei saugo nuo patogeninio užkrato. Tačiau tai ne viskas, ką gali alijošius.

      Mineralai

      Alijošiaus sudėtyje gausu mineralų, įskaitant kalcį, magnį, cinką, chromą, seleną, natrį, geležį, kalį, varį ir manganą. Šie mineralai dirba išvien, kad stiprintų organizmo metabolines savybes.

      Fermentai

      Alijošiaus sudėtyje taip papt gausu fermentų, pavyzdžiui, amilazės bei lipazės, kurie gali padėti virškinti riebalus bei cukraus molekules. O bradikinazės mažina uždegimines reakcijas.

      Vitaminai

      Vienas tyrimas parodė, kad alijošiaus sudėtyje iš tikrųjų yra vitamino B12, kuris reguliuoja raudonųjų kraujo kūnelių gamybą. Tai puiki naujiena vegetarams ir veganams, kurie dažnai negauna pakankamo šio vitamino kiekio.

      Kiti tyrimai parodė, jog vartojant alijošių, vitaminas B12 tampa biovalentiškesnis. Tai reiškia, kad kūnas daug lengviau pasisaviną jį, tad vitamino nepakankamumo tikimybė sumažėja iki minimalios. Alijošiuje taip pat yra vitaminų A, C, E, folio rūgšties, cholino, B1, B2, B3 (niacinas) bei B6. Nors dar nėra aišku, ar galime alijošių vartoti kaip vienintelį vitamino B12 šaltinį, tačiau be abejonės jį galime vartoti kartu su papildais.

      Amino rūgštys

      Alijošiaus sudėtyje yra 20 iš 22 būtinų amino rūgščių, kurių reikia žmogaus organizmui. Jame taip pat yra salicilo rūgšties, kuri kovoja su uždegimu ir bakterijomis.

      Kiti alijošiaus panaudojimo būdai

      Be to, kad yra puiki organizmą valanti medžiaga, šalinanti toksinus iš skrandžio, inkstų, blužnies, šlapimo pūslės, kepenų bei storosios žarnos, alijošius gali padėti pasireiškus ūmesniems simptomams: nevirškinimas, skrandžio skausmas, opos, žarnyno uždegimas. Jis taip pat stiprina virškinamąjį traktą ir malšina sąnarių uždegimą, tad tai puikus pasirinkimas tiems, kas serga artritu.

      Vienas tyrimas rado, kad alijošiaus sultys, vartojamos kaip burnos skalavimo skystis, veikė taip pat gerai, kaip ir įprastas burnos skalavimo skystis bei jo pagrindinis ingredientas – chlorheksidinas. Tai kur kas geresnė alternatyva, nes tai natūrali medžiaga, o ne chemiškai pagamintas produktas.

      Taip pat buvo pastebėta, kad alijošiaus gelis efektyviai gydo burnos opas.

      Kaip vartoti alijošių?

      Alijošių galima vartoti nuskintą tiesiai nuo augalo, tačiau lengviausias ir patogiausias būdas – alijošiaus sultys, kurias jūs galite rasti beveik kiekvienoje sveikatos prekių parduotuvėje. Jūs taip pat galite pirkti alijošių lapus ar nuskinti juos nuo namuose augančio augalo ir išsispausti sulčių.

      Jūs galite nusipirkti sultis ir įmaišyti jas į savo pamėgtą gėrimą (vaisių kokteilį, sultis) arba geri iš karto. Atkreipkite dėmesį į etiketę, tai turėtų būti grynos alijošiaus sultys/ gelis, kuris yra pagamintas iš visų lapų arba tik vidinės jų dalies. Tiesa, jo skonis yra šiek tiek kartokas, tad alijošių skaniau vartoti maišant su kitais skysčiais. Ant buteliuko rasite dozavimo instrukcijas, tačiau būtų protinga pasitarti su natūralios sveikatos ekspertu ar plačiau pasidomėti tuo. 

      Skaityti komentarus