°C
      2024 04 19 Penktadienis

      Per šalį keliaujanti projekto „Kai susitinka istorijos“ instaliacija stabtels ir Kaune

      Nuotrauka: Artscape nuotr.

      2022-04-02 15:00:00

      Pajusti kultūrų įvairovę ir unikalumą per skirtingas istorijas, dalintis idėjomis ir diskutuoti kauniečius kvies šeštadienį į Senamiestyje esančią Steigiamojo Seimo aikštę atkeliaujanti audiovizualinė projekto „Kai susitinka istorijos“ instaliacija.
      Šio projekto rengėjai – Menų agentūra „Artscape“ kartu su partneriais – lygių galimybių ir įvairovės tyrėjais „Diversity Development Group“, atsakingos žurnalistikos platforma „Nara“ ir Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian shorts“ vykdo kompleksines veiklas, prisidedančias prie plataus masto kultūrų įvairovės skatinimo, lygybės suvokimo, tarpkultūrinės sąveikos didinimo bei atviros visuomenės kūrimo ir tokiu būdu padeda įgyvendinti užsieniečių integraciją į visuomenę.

      Kamerinėje Kauno senamiesčio erdvėje bus pristatyta videoinstaliacija, supažindinanti žiūrovus su skirtingų kultūrų žmonių, gyvenančių Lietuvoje, istorijomis. Šeštadienio vakarą lankytojai galės susitikti su projekto „Kai susitinka istorijos“ organizatoriais ir partneriais. Taip pat bus galima išgirsti alternatyvios ir poproko muzikos grupę „Uphill 7“, kurios nariai yra iš Šri Lankos, Afganistano ir Lietuvos.

      Visi instaliacijoje vyksiantys renginiai ir susitikimai – nemokami. Juos bus galima išvysti iki balandžio 17 dienos, skelbia „Artscape“, primindama, kad projektas finansuojamas Prieglobsčio, migracijos ir integracijos fondo, taip pat Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.

      Skaityti komentarus