°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Koncertų ciklą „Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų metų" Kaune pradės italų muzikantai

      Nuotrauka: Kauno Filharmonijos nuotr.

      2019-12-25 17:00:00

      Šeši koncertai, išskirtinės programos, žymūs užsienio bei Lietuvos atlikėjai - toks yra metų pabaigoje Kauno valstybinės filharmonijos rengiamas tradicinis ciklas „Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų metų".

      „Tokį koncertų ciklą organizuojame kasmet, jau apie du dešimtmečius. Ciklas toks populiarus, kad gerokai iki jo pradžios nebuvo bilietų nė į vieną koncertą, visi jie šiemet anšlaginiai", - naujienų agentūrai ELTA ciklo išvakarėse sakė jo sumanytojas Kauno valstybinės filharmonijos direktorius Justinas Krėpšta.

      Ciklas „Nuo Šv. Kalėdų iki Naujųjų metų" Kauno valstybinėje filharmonijoje prasidės antrąją Šv. Kalėdų dieną, ketvirtadienį. Jį pradės Italijos grupės „Domo Emigrantes" nariai - penki muzikantai-multiinstrumentalistai, gebantys scenoje sukurti romantišką nuotaiką. „Domo Emigrantes", susibūrę į komandą 2009-aisiais, atlieka programą, kuri „neša" žiūrovus į saulėtąją Pietų Italiją.

      „Domo Emigrantes", nuolat koncertuoja ne tik geriausiose Italijos koncertų salėse, bet ir aktyviai dalyvauja prestižiniuose Europos, Azijos bei JAV muzikos festivaliuose. Koncertuose ar festivaliuose atlikėjai groja ir įvairiais egzotiškais instrumentais iš viso pasaulio.

      Anot J. Krėpštos, antrąją Šv. Kalėdų dieną koncerte Kauno filharmonijoje skambėsianti muzika - geriausi kūriniai iš trijų paskutiniųjų grupės albumų.

      Skaityti komentarus