°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      Kauno filharmonija pristato Beinarių šeimos muzikines istorijas

      Nuotrauka: relaxfm.lt nuotr.

      2022-03-27 15:00:00

      Martynas Beinaris (baritonas), Paulina Patricija Beinarytė, Klementina Beinarytė-Dautartienė bei Karolina Beinarytė-Palekauskienė (smuikas), Gertrūda Beinarytė-Krunglevičienė ir Laimis Krunglevičius (altas), Lukas Abromaitis (violončelė), Gabrielė Abromaitienė (arfa), Brigita Beinarytė (fleita), Laurynas ir Robertas Beinariai (obojus), Emilija Dautartaitė (ksilofonas), Kamilė Palekauskaitė ir Skaistė Beinarienė (fortepijonas), taip pat Radvilė Dautartaitė (šokėja). Šie vienos giminės, kurios ypatingas bruožas – meninė prigimtis, žmonės bus dalyviai sekmadienį Kauno valstybinėje filharmonijoje vyksiančio kamerinės muzikos koncerto „Šeimos medis. Beinariai“.

      Iš tiesų beveik visi šios giminės atstovai vienaip ar kitaip yra susiję su muzika, šokiu ir kitomis kūrybos išraiškos priemonėmis. Muzikinės ištakos prasidėjo nuo šviesios atminties Kauno arkikatedros bazilikos ilgamečio vargonininko, chorvedžio, kompozitoriaus Pranciškaus Beinario. Jau jo motina buvo garsi apylinkės dainininkė, o brolis – vargonininkas ir muzikos mokytojas. Neatsitiktinai karta iš kartos ši muzikinė gija sieja visą giminės medį.

      Sekmadienio vakaro Kauno valstybinėje filharmonijoje koncertas – Roberto, vyriausio Pranciškaus Beinario sūnaus, ir jo žmonos Birutės vaikų pasirodymai, kurie tęsia giminės muzikinę giją, o koncertą papildys jų atžalos bei antrosios pusės. Koncerte skambės ne tik muzika ir poezija. Klausytojai (žiūrovai) dar turės galimybių iš arčiau susipažinti su pačiais atlikėjais, išgirsti, ką jie mėgsta veikti gyvenime be muzikos, kokias svajones turi ir kas juos labiausiai džiugina.

      „Robertas Beinaris (vyresnysis) netapo muzikantu, tačiau muzika jį visada traukė ir turtino, tad neatsitiktinai beveik visus savo vaikus išleido mokytis muzikos. Na, o Birutė, nors ir nėra kilusi iš muzikantų šeimos, muziką taip pat be galo myli ir nuoširdžiai ja domisi. Beje, ji žavisi ir poezija, tad kartais pagauta įkvėpimo, ima ir užrašo savo poetines mintis. Gali būti, kad koncerto metu išgirsime keletą ištraukų iš jos kūrybos“, – intriguoja renginio organizatoriai.

      Skaityti komentarus