°C
      2024 04 25 Ketvirtadienis

      Kaunas traukiniu į Europą išlydės gyvos muzikos „siuntą“

      Nuotrauka: Tarptautinių kultūros projektų centro nuotr.

      Autorius: ELTA info.
      2022-06-12 09:00:00

      Sekmadienį iš Kauno geležinkelio stoties išriedės neįprastas traukinys. Juo nuo vienos Europos kultūros sostinės – Kauno iki kitos Europos kultūros sostinės – Ešo prie Alzeto kelionę pradės „Railways brass“ kvintetas. Pasak šios kelionės organizatorių, muzikos atlikėjai iš Lietuvos, keliaudami traukiniais, atsitiktinei publikai skleis žinią apie Kauną, koncertuos traukinių vagonuose, traukinių stotyse, miestų parkuose ir aikštėse, pristatys Kauną ir jame vykstančius Europos kultūros sostinės renginius.

      „Kultūrą galime gabenti ir vagonais“, – šmaikštauja šio muzikinio traukinio idėjos įgyvendintojas Eugenijus Butvydas. O tais vagonais dešimt dienų keliaus išskirtinai lietuviška muzika – nuo mūsų klasikų iki šiuolaikinių kompozitorių. „Railways brass“ kvintetas į savo repertuarą įtraukė ir Stasio Šimkaus „Bakūžę samanotą“, Juozo Naujalio „Svajonę“ ir Alvido Remesos „Jomarką“. Tad Europos publika turės puikią galimybę susipažinti su Lietuvos autorių kūriniais, tikina neįprasto kelionės organizatoriai.

      Pirmasis muzikinis „Railways brass“ kvinteto pasirodymas skambės Kauno geležinkelio stoties keleiviams. Po pasirodymo muzikantai iškart keliaus į Lenkiją – Balstogę ir Varšuvą. Vėliau gyva muzika užlies Berlyną ir Kelną. Ypatingas sutikimas kvinteto laukia Eše prie Alzeto – juk šis miestas kaip ir Kaunas šiemet yra paskelbtas Europos kultūros sostine. Ir simboliška kelionės pabaiga – Europos sostinėje – Briuselyje.

      Skaityti komentarus