°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Didžiausias Europos folkloro kultūros festivalis kitąmet vyks Klaipėdoje

      Nuotrauka: Jusrossvente.lt nuotr.

      Autorius:
      2019-07-19 18:09:00

      Didžiausias tarptautinis Europos folkloro kultūros festivalis „Europiada“ kitąmet vyks Klaipėdoje, penktadienį pranešė uostamiesčio savivaldybė.

      Šiuo metu Vokietijoje vykstančiame festivalyje Klaipėdos miesto merui Vytautui Grubliauskui bus perduota „Europiados“ vėliava. Festivalį numatoma uostamiestyje rengti kitų metų rugpjūčio 5–9 dienomis.

      „Tikiu, kad tai bus didžiulė šventė ne tik tautinės kultūros puoselėtojams, ne tik miestui ir Lietuvai, bet ir visai Europai. Žinoma, kartu laukia ir nemenkas iššūkis, tačiau mes jam pasiruošę“, – pranešime cituojamas uostamiesčio meras.

      Festivalis Klaipėdoje jau vyko 2009 metais. Tuo metu „Europiada“ sutraukė per 4 tūkst. dalyvių iš Europos valstybių, festivalyje savanoriavo 230 žmonių.

      „Vieno pačių spalvingiausių festivalių sugrįžimas į Klaipėdą – tai miesto įvertinimas ir įrodymas, kad Klaipėda savo gebėjimais, įdirbiu bei patirtimi garsi ne tik Lietuvoje, bet ir europiniame kontekste“, – sako V. Grubliauskas.

      Festivalio organizacinis komitetas Klaipėdą pasirinko dar 2017 metų pabaigoje. Tuo metu Klaipėda varžėsi su Italijos miestu Nuoru. 

      „Europiada“ kasmet organizuojama vis kitoje šalyje. Pirmasis festivalis surengtas 1964 metais Antverpene, Belgijoje.

      Skaityti komentarus