°C
      2024 04 25 Ketvirtadienis

      2019 m. Melinda Gates kreipėsi į skyrybų advokatus dėl vyro santykių su Jeffrey Epstein

      Nuotrauka: Moguldom nuotr.

      2021-06-10 09:00:00

      Naujausiose ataskaitose rašoma, kad Billo ir Melindos Gates’ų skyrybos tęsiasi jau dvejus metus.

      Gegužės mėnesį visą pasaulį nustebino netikėtas milijardierių poros pranešimas, kad šie planuoja skirtis po 27-erių santuokos metų. Neseniai paaiškėjo detalės, leidžiančios manyti, kad skyrybų planus Melinda Gates iš tikrųjų pradėjo dar 2019 metais.

      Pranešama, kad milijardierė filantropė pirmiausia konsultavosi su skyrybų teisininkais, sakydama, kad jos santuoka „nebepataisoma“. Šaltiniai taip pat teigė, kad pagrindinis poros artėjančias skyrybas iniciavęs veiksnys buvo Melindos Gates nerimas dėl ilgalaikių vyro ryšių su Jeffrey Epstein.

      Kalbėdamas su „The Wall Street Journal“, buvęs Billo ir Melindos Gateso fondo darbuotojas teigė, kad Melinda Gates „jau 2013 metais pareiškė esanti nepatenkinta „Microsoft“ įkūrėjo santykiais su J. Epstein“, o vėliau konsultavosi ir su teisininkais. Portalo „The New York Times“ pranešime taip pat buvo teigiama, jog santuoka pradėjo byrėti po to, kai pasklido kalbos apie J. Epstein ir B. Gates ryšius.

      Jau kiek ansksčiau, 2013 metais, po naujai užsimezgusios naujos pažinties, Melinda Gates buvo įspėjusi savo vyrą apie J. Epsteiną, praneša portalas „The Daily Beast“. Tuo metu Volstryto milijardierius jau buvo nuteistas sekso nusikaltėlis. Nepaisant žmonos susirūpinimų, Billas Gatesas toliau bendravo su J. Epstein’u ir buvo vienas iš kelių garsių pasaulio veikėjų, kuriuos žiniasklaida siejo su J. Epstein, kai 2019 metais jis buvo areštuotas dėl prekybos seksu. 

      Nei Billas, nei Melinda Gates nekomentavo šių kaltinimų, o Billo Gateso atstovas spaudai teigė, kad milijardierius laikosi savo 2019 metais išsakytos pozicijos, kad su J. Epsteinu jis „nepalaikė jokių verslo ar draugiškų santykių“.

      Praėjusią savaitę paskelbus apie skyrybas, tiek Billas, tiek Melinda kreipėsi į žinomų žmonių skyrybų teisininkus ir jau pradėjo dalytis savo verslo ir labdaros imperiją. Pranešama, kad poros turtas vertinamas maždaug 130 mlrd. JAV dolerių.

      Bendru pareiškimu Billas ir Melinda Gates patvirtino, kad jie abu toliau dirbs kaip Billo ir Melindos Gateso fondo atstovai, sakydami: „Mes ir toliau tikime šia misija ir toliau fonde dirbsime kartu, tačiau mes nebetikime, kad šiame ar kitame gyvenimo etape galime augti kartu kaip pora.“ Billas Gatesas neseniai paskelbė, kad atsistatydina iš „Microsoft“ valdybos, siekdamas sutelkti dėmesį į savo filantropinį darbą.

      Per savo santuoką pora ne kartą įsipareigojo atiduoti didžiąją dalį savo turto ir Gates’ų fondui paaukojo daugiau nei 36 mlrd. JAV dolerių.

      Skaityti komentarus