°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      „Virgin Galactic" po kelių savaičių žada surengti skrydį į kosmosą

      Nuotrauka: Fortune nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2018-10-10 19:00:00

      Britų verslo magnatas Richardas Bransonas (Ričardas Bransonas) pranešė, jog tikisi, kad jo kompanija „Virgin Galactic" pirmąjį skrydį į kosmosą surengs po kelių „savaičių, o ne mėnesių".

      Antradienį paskelbtame interviu kanalui CNBC milijardierius ir verslo grupės „Virgin" vadovas sakė, kad kompanija yra „labiau nei kankinančiai priartėjusi" prie savo pirmosios misijos į kosmosą. Jis taip pat išreiškė viltį, kad netrukus, po kelių „mėnesių, o ne metų" ir pats galės palikti Žemę.

      „Netrukus po to mes kelsime į kosmosą žmones", - pridūrė jis.

      R. Bransono „Virgin Galactic" lenktyniauja su „Amazon" įkūrėjo Jeffo Bezoso (Džefo Bezoso) kompanija "Blue Origin", kuri iš jų pirmoji surengs turistinį suborbitinį skrydį ir iškels mokius turistus į kosmosą.

      Abi kompanijos savo keleiviams siūlys galimybę vos kelioms minutes atsidurti nesvarumo būsenoje, kirtus maždaug 100 kilometrų aukštyje virš Žemės jūros lygio esančią Karmano liniją - ribą tarp atmosferos ir kosminės erdvės.

      Šiame aukštyje dangus atrodo juodas ir jau gerai matomas Žemės apvalumas.

      Pirmieji kosmoso turistai, apsilankę Tarptautinėje kosmoso stotyje (TKS) mūsų amžiaus pirmajame dešimtmetyje, už šią privilegiją sumokėjo dešimtis milijonų JAV dolerių.

      Pasak R. Bransono, siūloma 250 tūkst. JAV dolerių kaina už  „Virgin Galactic" bilietą atvers naujas galimybes daugybei apie tai svajojusių žmonių.

      „Jeigu kambaryje yra 10 žmonių, tai aštuoni iš 10 norėtų kilti į kosmosą, jeigu finansiškai įstengtų", - kalbėjo jis.

      „Galiausiai" ši kaina turėtų nukristi iki maždaug 40 tūkst. ar 50 tūkst. JAV dolerių, patikino R. Bransonas.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus