°C
      2024 04 24 Trečiadienis

      „Tegu susirenka visus pinigus ir nušalina 10 metų“ – Nurmagomedovas nebijo Nevados valstijos komisijos sankcijų

      Nuotrauka: Sportlife nuotr.

      2018-11-06 22:00:00

      Habibas Nurmagomedovas neketina dalyvauti Nevados atletikos komisijos (NSAC) posėdyje, kur bus vertinamas jo elgesys po kovos su Konaru McGregoru.  UFC prezidentas Dana White‘as išreiškė viltį, kad ruso nušalinimo terminas bus šeši mėnesiai, o amerikiečių boksininkas Roy Jonesas jaunesnysis paskelbė apie savo pasirengimą kovoti su Dagestano atstovu.

      MMA kovotojas Habibas Nurmagomedovas nedalyvaus Nevados atletikos komisijos (NSAC) susitikime gruodžio 10 d., kur bus paskelbtas nuosprendis prieš jį, jo komandos narius ir nugalėtąjį Konarą McGregorą.

      „Aš neisiu į teismą Las Vegase. Esu nekaltas, tiesiog gyniau savo šeimą ir religiją. Jei jie nori mane nubausti, tegu pasiima visus pinigus, kuriuos aš uždirbu ir nušalina mane 10 metų. Man nerūpi ", - Nurmagomedovo žodžius  cituoja  „Twitter“ paskyra  „UFC Turkiye“.

      Prisiminsime, kad byla paskirta dėl susidūrimo, kuris įvyko po Nurmagomedovo pergalės prieš McGregorą. Tada Rusijos kovotojas pasitraukė iš ringo ir šoktelėjo į salę, kur susikibo su vienu iš priešininko trenerių -  Dilonu Denisu. Tuo metu pats airis įsitraukė į kovą su Habibo komandos draugais.

      Kaip paaiškėjo iškart po skandalingojo turnyro, Nurmagomedovui gresia ne tik bauda ir diskvalifikacija. Sportininkui taip pat gali būti atimta Jungtinių Valstijų viza. Dėl to Habibas prarastų galimybę kovoti JAV, o tai rimtai apsunkintų jo karjerą. Dabar Nurmagomedovas yra pats prestižiškiausias UFC atstovas pasaulyje. Daugiausia jo kovų vyksta Amerikoje.

      Galbūt dėl to UFC prezidentas Dana White‘as vengia garsių pareiškimų - atsižvelgiant į smarkiai išaugusį Nurmagomedovo populiarumą, Rusijos kovotojo praradimas būtų rimtas smūgis organizacijai.

      „Viskas priklauso nuo komisijos. Aš nežinau, ko tikėtis. Gruodžio mėnesį vyks klausymas. Viliuosi kad Habibas bus nušalintas šešiems mėnesiams ", - White‘o žodžius cituoja „Sports Illustrated“.

      Tuo pačiu metu UFC prezidentas pažymėjo, kad bendrovės vadovybė buvo patenkinta turnyro, kuriame dalyvavo  Nurmagomedovas ir McGregoras mokamų transliacijų pardavimų skaičiumi.

      „Viskas buvo labai gerai. Vienas iš geriausių rezultatų PPV pardavimo istorijoje, o ne tik UFC. Buvo įsigyta daugiau nei 2 mln. mokamų transliacijų“, - paskelbė Wait‘as.

      Jei pasitvirtins optimistiškos UFC vadovo prognozės ir Nurmagomedovo diskvalifikavimo laikotarpis bus ne ilgesnis nei pusė metų, labai greitai organizacija galės ieškoti naujo lengvojo svorio kategorijos priešininko čempionui. Jau vadinama daugybė variantų:  Konaro revanšas,  ilgai laukta dvikova su Tony Ferguson ar kova su legendiniu Georges Saint-Pierre. Tuo pačiu metu sklinda gandai apie galimą ruso susitikimą su čempiono titulą turinčiu Tyrone Woodley, taip pat su nenugalimuoju Benu Askrenu.

      Beno Askeno kova:

      Beje, Nurmagomedovo vadybininkas Ali Abdel-Aziz griežtai apriboja potencialių konkurentų ratą, pažymėdamas, kad Habibą domino tik piniginės kovos.

      „Askrenas, Woodley'as - nė vienas iš jų net neprisilies prie Habibo. Aš nesijaudinu dėl priešininkų, man reikia to, kuris mums duos 50-100 milijonų dolerių. Benas ir Tyronas negalės garantuoti 100 tūkstančių dolerių ", - pareiškė Abdel-Aziz.

      Taigi galime daryti išvadą, kad kova su McGregor labiausiai atitinka Nurmagomedovo vadybininko reikalavimus. Bet Abdel-Aziz pažymėjo, kad šis variantas jo kliento taip pat nedomina.

      „Habibas tapo pasaulio superžvaigžde. Jis susitinka su Putinu, Erdoganu, o kitas vyrukas (McGregor – red. pastaba) pardavinėja alkoholį kioskelyje. Jie, atrodo, yra iš skirtingų planetų. Tegul kiekvienas užsiima savais reikalais. Aš tikrai norėjau pamatyti, kaip McGregor užsikemša savo krauju po viso to, ką prikalbėjo“, - pareiškė Abdelis-Azizas.

      Gali būti, kad norėdamas didelio honoraro Nurmagomedovas eis į ringą, kur jo jau laukia Floydas Mayweather jaunesnysis. Legendinis amerikietis sutiko kovoti su rusu, tačiau šiai perspektyvai gali rimtai sutrukdyti dabartinė Habibo sutartis. Whait‘as iš karto reagavo į gandus apie galimą kovos organizavimą ir pareiškė, kad jei tai įvyktų, tai buvo tik leidžiamoje teritorijoje ir pagal UFC taisykles.

      Tačiau ši kategoriška pozicija sulaukė Rusijos Bokso federacijos generalinio sekretoriaus nepritarimo. Umaras Kremlevas asmeniškai kreipėsi į Whait‘ą, ragindamas nebandyti apriboti Nurmagomedovo teisių į kovas.

      „Aš norėčiau paprašyti liautis iš sporto daryti cirką ir nustoti rodyti nepagarbą atletams. Jums reikia išmokti gerbti savo konkurentus, kaip įprasta bokse, o ne sutelkti  dėmesį į neapykantą ir priešiškumą“, - parašė Kremlevas savo oficialioje Instagram paskyroje.

      Rusijos Bokso federacijos vadovo teigimu, Whait‘as kišasi ne į savo reikalus.

      „Dabar jūs kėsinatės į pinigus iš galimo Nurmagomedovo ir Mayweather'io mūšio. Mes atsiųsime jums kvietimą į Habibo ir Floydo dvikovą. Galbūt pabuvę mūsų renginyje jūs išmoksite gerbti sporto taisykles ir suprasite, ką reiškia kovos menai džentelmenams ", - pridūrė Kremlevass.

      Kaip paaiškėjo vėliau, Mayweather nėra vienintelis boksininkas, kuris yra pasirengęs susitikti ringe su MMA žvaigžde. Legendinis Roy Jonesas jaunesnysis taip pat paskelbė apie savo pasirengimą kovoti su Nurmagomedovu.

      Skaityti komentarus