°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      „Tautišką giesmę“ išgirdo visas pasaulis

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: LR Prezidento kanceliarija
      2018-07-07 08:00:00

      Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo šimtmečio Dainų šventės „Vardan tos...“ Dainų dienoje ir kartu su susirinkusiais Vilniaus Vingio parke bei lietuviais visame pasaulyje giedojo valstybės himną „Tautišką giesmę“.

      „Šiandien mes visi turime vieną vardą – Lietuva. Mūsų tautai nėra už jį gražesnio ir brangesnio. Mes gerai žinome – dainuojanti tauta nenugalima, jos neįmanoma pavergti ar sunaikinti, todėl – dainuokime, rodykime sau ir pasauliui, kokia ypatinga Lietuva, kokia sutelkta, didinga ir graži mūsų tauta“, – sveikindama Dainų šventės dalyvius bei svečius sakė Prezidentė.

      Šalies vadovė pabrėžė, kad šimtmečio Dainų šventėje skambėjusiose dainose – visa mūsų stiprybė ir palinkėjo, kad šis išskirtinis jausmas saugotų Lietuvą ir kitą šimtmetį.

      20-oji Dainų šventė skirta Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Jos metu Vingio parke į daugiatūkstantinį chorą susirinko dainininkų iš viso pasaulio. Šiemet šventėje dalyvauja 1495 kolektyvai – apie 36 tūkst. dalyvių.

      Skaityti komentarus