°C
      2024 03 29 Penktadienis

      „Save suradau garse…“

      Nuotrauka: cukrussaldus.lt

      Autorius: Laura Klyvienė, cukrussaldus.lt
      2018-07-22 09:00:00

      „Juk mintys iš tiesų materializuojasi“, – ištarė Edita. Kartais taip jau atsitinka, kad pagalvojus apie kažką, tas „kažkas“ ima ir nukrenta tau ant galvos dar nespėjus susivokti. Edita, gimusi, augusi, studijavusi čia, Utenoje, dabar gyvena Vilniuje ir veda tibetietiškų dubenėlių garso terapijos sesijas, Teta gydymo, veidotyros praktikas ir mokymus. Labai įdomu, kas žmones paskatina domėtis šiais netradiciniais savęs pažinimo ir gydymo metodais. Mums pradėjus pokalbį, pasirodo, kad jos minčių materializacija ir esu aš, nes vos jai pagalvojus, jog būtų visai gerai, kad apie ją kas nors parašytų straipsnį, internetiniuose kursuose, kuriuose dalyvavome vienu metu, aš pristačiau savo svetainę. Kitą dieną mes jau sėdėjome ant suoliuko prie ežero ir padedant tuntams varnų (uteniškiai žino, apie ką aš), kalbėjome apie ieškojimus, suvokimus, gyvenimo tekėjimą.

      Susipažinkim. Ar Edita, su kuria būčiau susitikusi prieš penkerius metus, ir Edita šiandien – ta pati?

      Iki savęs tokios, kokia esu dabar, ėjau ilgai. Gyvenau kaip ir visi, dirbau, tačiau jaučiau, kad darau ne tai, ką turėčiau. Pamažu ėmiau ieškoti atsakymų, gilintis į save, klausytis savęs. Dar gyvenant Utenoje teko sudalyvauti festivalyje „Mandala“, kuriame sužinojau apie dvasines praktikas, netradicinę mediciną. Festivalyje vyksta įvairaus pobūdžio užsiėmimai, kiekvienas žmogus gali rasti kažką sau. Ten patyriau, kas yra garso terapija. Garsas mane taip sužavėjo, kad mintys pačiai pabandyti išmokti groti dubenimis nepaliko nei akimirkai. Tačiau save stabdžiau, galvojau, gal kada nors vėliau, kai turėsiu daugiau laiko, galėsiu daryti tai, kas man patinka, bet ne dabar…, kol  supratau, – kada, jei ne dabar! Juk visuomet atidėliosiu, sakysiu, vėliau, kada nors… Nusprendžiau susirasti, kas galėtų pravesti mokymus. Pradžioje mokiausi dubenų masažo, bet supratau, kad man įdomesnis pats garsas, todėl apsistojau ties garso sesijomis.

      Kaip šeima reagavo į tavo naują pomėgį?

      Pradžioje vyras į mano naują veiklą žiūrėjo šiek tiek skeptiškai, tačiau kartą pabandęs groti dubenimis, jis taip pat įsitraukė. Dabar kai pagalvoju, aš visuomet ieškojau veiklos, ką galėtume daryti kartu su vyru, kas mus suvienytų, sujungtų. Garso sesijas mes vedame kartu. Aš tiesiog paskęstu tame garse, matau, kaip nuo vyro veido nedingsta šypsena ir vis prisimenu, kaip svarbu klausyti savo intuicijos, juk būtent ji ir atvedė mane iki garso.

      Ką tavo gyvenime reiškia muzika?

      Kai buvau maža, labai norėjau mokytis muzikos mokykloje, bet mama neleido… Aš vis sapnuodavau, kad mano kambaryje stovi pianinas… Galvoju, kad dar išmoksiu juo skambinti. Su dubenimis, būgnais, kalimba ir kitais instrumentais, su kuriais mes ir grojame, grojama intuityviai. Kartais dubenis uždedu ant žmogaus, taip geriau pajaučiama iš jų sklindanti vibracija.

      Kaip į tavo gyvenimą atėjo veidoskaita?

      Labai norėjau kuo daugiau sužinoti apie save ir apie savo vyrą, nes jis labai tylus, uždaras. Ieškojau informacijos ir būdų, kaip daugiau sužinoti apie žmogų, apie tarpusavio santykius. Studijuodama veidoskaitą, labai daug sužinojau pati apie save, apie artimą žmogų, supratau, koks jis niekada nebus, kaip mes vienas kitą galime papildyti. Mūsų su vyru santykiai labai pagerėjo, nes priėmiau jį tokį, koks jis yra, atradau tuos sąlyčio taškus, kur mes vienas kitą galime papildyti. Man tarsi akmuo nuo širdies nukrito, nes aš norėjau žmones keisti, o tai buvo labai didelė klaida. Jei man ši praktika davė tokią didžiulę naudą, kitiems ji taip pat gali padėti. Juk svarbiausias – santykis su savimi, o tai yra didžiulis darbas. Žinau, ką reiškia blaškytis nuolat keliant klausimus, kas aš, kodėl čia atėjau? Koks mano gyvenimo tikslas? Kaip atrasti savo svajonių veiklą, kaip turėti harmoningus santykius su aplinkiniais ir daugelis kitų. Žmogaus veide atsispindi be galo daug dalykų.

      Ką žmonės patiria garso sesijų metu?

      Garso sesijas vedu Vilniuje, vykstu ir į kitus miestus, mielai atvykčiau ir į savo gimtąją Uteną. Šiuo metu sesijas vedu muzikos mokyklos salėje, nes garsas, sklindantis iš dubenų, labai priklauso nuo aplinkos, ir man labai svarbu, kad salė būtų tinkama, kad būtų jaučiama jų skleidžiama vibracija. Tibetietiškų dubenėlių garso terapija padeda žmonėms susijungti su savimi. Seanso metu patiriamas gilus atsipalaidavimas, ramybės ir pilnatvės jausmas. Iš kūno pašalinami susikaupę blokai, kurie trukdo tekėti energijai. Garso terapija ypač tinka žmonėms, patiriantiems daug streso, kamuojamiems depresijos, nemigos, migrenos bei turintiems kraujotakos sutrikimų. Seanso metu žmonės dažnai užmiega, patekdami į gilią delta bangų būseną. Vedu ir individualias sesijas.

      Ar dažnai tenka būti Utenoje?

      Į Uteną norėčiau atvykti dažniau, aplankyti čia gyvenančią seserį su šeima. Utena – labai gražus miestas, čia daug gamtos, sutvarkyti parkai, pėsčiųjų ir dviračių takai. Man labai patinka visas Utenos rajonas, Sudeikiai, Alaušo ežeras. Norėčiau čia kada nors sugrįžti.

      Skaityti komentarus