°C
      2024 04 23 Antradienis

      „Rosehip“ bistro: nuo maisto tinklaraščio iki restorano

      Nuotrauka: Anastasijos Zaburdiajevaitės

      2018-03-01 04:00:00

      Cezario salotos nepriminė tradicinių, bet skonis sužavėjo

      Pastaruoju metu Vilniuje viena po kito užsidarinėjo veganiškos kavinės: „Kaimynai“, „Vegan Rawhouse“ ir net restoranas “Alive”. Nepaisant šio fakto, antradienio vakarą Vilniuje vyko veganiško “Rosehip” bistro atidarymas. Erškėtuogės – tai super maistas, dėl to tokį pavadinimą pasirinko įkurėja Gintautė Elena Kuraitė. Visų pirma, augalinės kilmės maistas jai asociuojasi su sveika gyvensena. Prieš 14 metų ji tapo vegetare, o prieš 5 metus pradėjo maitintis veganiškai. Paklausta ar tiki savo idėja, buvo nusiteikusi optimistiškai. Kaip teigė Gintautė, vieta nėra orientuota vien tik į veganus, čia laukiami visi, kurie nori paskanauti sveikesnio ir įvairesnio maisto. Visavalgiai galės paragauti įvairaus jiems įprasto maisto alternatyvų iš augalinio produktų. Tiesa, labiausiai naujos vietos atsidarymu džiaugsiasi veganiškos mitybos propaguotojai. Jiems tai – tarsi maža šventė.

      Naujo bistro interjere  dominuoja rožinė spalva: pradedant nuo servetėliu, lėkščių, valgiaraščio iki kai kurių patiekalų. Šio bistro puošmena – didelis šviečiantis užrašas „Rosehip“ bei rožinės sienos, kurios leido pasijuti tarsi apsuptam rožių žiedlapių. Pagrindinę salę bus galima išsinuomoti uždariems renginiams, o mažesniojoje patalpoje vyraus laisvesnė baro atmosfera. Todėl čia galėsite užsukti pasimėgauti maistu įvairiomis progomis. Veganiško bistro atidarymo degustacija prasidėjo nuo šaltą žiemos vakarą sušildančio, „Auksinio pieno“ gėrimo, pagaminto iš avižų pieno, ciberžolės ir imbiero. Vėliau galėjome paragauti sumuštinių su veganiška lašiša ( iš rūkytų morkų ir kreminio sūrio), kurią valgant buvo sunku patikėti, kad tai tik skonio imitacija. Cezario salotos nepriminė tradicinių, bet skonis sužavėjo. Po šių, atrodo, lengvų patiekalų jautėmės labai sotūs, tačiau dar laukė mėsainis su duonmedžio vaisiumi. Paragavus pirmą kasnį, vietos pilve pavyko atrasti, nes jis priminė mėsą, tad jeigu manote, kad be mėsos skonio negalite, išbandykite šį patiekalą. Desertui buvo pasirinktas iš kokosų pieno pagamintas saldžiarūgštis panakota desertas.  Po tokios gausos skanaus ir įvairaus maisto kalbinti svečiai teigė, jog liko patenkinti ir būtinai čia vėl sugrįš. Patiekalų kainos bistro neturėtų išgąsdinti ir svyruos nuo 4 iki 8 eurų. Patiekalai, kurios išbandėme, tikrai sotūs ir kokybiški, bei atspindi savo vertę. Pradžioje galėsite rinktis iš sumuštinių (su tempe, pupelių kukuliu, tofu kumpiu), salotų (Cezario, bolivinių balandų meksikietiškų, azijietiškų), mėsainių (meksikietiško, traškaus tofu bei plėšyto duonmedžio vaisiaus). Užkandžiams galėsite rinktis tofu „nugetsus“, veganiškos lašišos mini sumuštinius, rožinio humuso, įdarytų bulvių, kukurūzų traškučių. Desertai kasdien keisis, tačiau visuomet bus  panakotos ir braškių torto.

      Greitu metu veganiško bistro meniu papildys gėrimai, vaisininiai glotnučiai, dienos pietų ir vakariniai valgiaraščiai.  Planuojama daryti ir savaitgalio vėlyvuosius pusryčius, kurių metu bus galima rasti veganiškų blynų, granolos ir panašių  pusryčiams įprastų patiekalų. Bistro vieta pasirinkta puiki, norint pritraukti turistus, vaikštinėjančius po Arkikatedros aikštę ar Bernardinų sodą,  miesto gyventojus, dirbančius ar turinčius reikalų senamiestyje, Vilniaus universiteto bei Vilniaus dailės akademijos studentus.

      Bistro oficialiai lanktytojams duris atvers jau šį penktadienį, kovo 2 d. Ir yra įsikūręs adresu B. Radvilaitės g. 7. Darbo laikas pirmadienį-penktadienį 10:00-21:00, šeštadienį-sekmadienį 10:00-22.00.

       

       

      Skaityti komentarus