°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Putinas praleido savaitgalį Sibire kopdamas į kalnus ir gėrėdamasis gamta

      Nuotrauka: Kremlin nuotr.

      2018-08-29 07:00:00

      Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savaitgalį praleido toli nuo Maskvos, gėrėdamasis ramiu gamtos gyvenimu Sibire kartu su keliais aukščiausiais Kremliaus pareigūnais. 

          

      Nuotraukose Putinas atrodo atsipalaidavęs, ramiai kopiantis į pietų Sibire esančius kalnus ar vaikštantis miškuose. Vaizdo klipe prezidentas eina su šiaurietiškomis lazdomis, jis tyrinėja žemę, ilsisi valtyje, nužvelgia panoramą ir stebi laukinį gyvūnijos gyvenimą.

      Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad Rusijos lyderis šeštadienį ir sekmadienį praleido Tyva ir kartu su Rusijos Federacijos saugumo tarnybos (FSB) vadovu Aleksander  Bortnikov, Rusijos gynybos ministru Sergei Shoigu ir vietos pareigūnais savaitgalio viešnagės metu.

      Tyva yra mėgstama Rusijos prezidento vieta, nes praeitais metais ten jis buvo išvykęs žvejoti. Praeitais metais jis leido laiką žvejodamas ir vaikščiodamas taigoje - spygliuočių miške, dengiančiame didžiąją dalį aukštų šiaurinių platumų. Šiais metais visgi neįvyko jau tradicija tapusios žvejybos. Peskov paaiškino, kad kelionė buvo skirta tik „gėrėjimuisi gamtos grožiu“.

      Sayano-Shushensky rezervatas priklauso UNESCO tarptautinei biosferos rezervatų sistemai ir  gali pasigirti gausia flora ir fauna, kuria gėrisi keliautojai. Ši vietovė glaudžia daugiau kaip 100-tą gyvūnų rūšių, įtraukiant ir sniego leopardus, briedžius ir elnius.  

      Nepaisant to, kad Vladimiras Putinas mėgsta rodyti savo nuogą krūtinę, kai atostogauja, dėl vakarų žiniasklaidos jis yra visiškai apsirengęs visose nuotraukose, kur yra užfiksuotas neseniai įvykusios kelionės metu. 

      Skaityti komentarus