°C
      2024 04 16 Antradienis

      „Mandagumo atsistatydinimas“: Vyriausybė grąžino įgaliojimus G. Nausėdai

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2019-07-12 17:00:00

      Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis penktadienį grąžino Vyriausybės įgaliojimus naujajam prezidentui Gitanui Nausėdai.

      Šalies vadovas iškart pirmuoju savo dekretu pavedė premjerui ir ministrams laikinai eiti pareigas, kol bus patvirtinta nauja Vyriausybės sudėtis. 

      Šis vadinamasis mandagumo atsistatydinimas reiškia, kad premjeras netrukus turės pasitikrinti, ar turi pasitikėjimą Seime. 

      Jei po prezidento teikimo daugiau kaip pusė posėdyje dalyvaujančių parlamentarų pritars S. Skvernelio kandidatūrai, prezidentas pasirašys dekretą dėl jo paskyrimo.

      Tolesni politiniai procesai priklausys nuo to, kokie sprendimai bus priimti dėl Vyriausybės sudėties.

      Jei premjeras su prezidentu sutars pakeisti bent du ministrus, Seime turės būti surengtas ir dar vienas balsavimas dėl Vyriausybės programos, nes bus pasikeitę daugiau nei pusė kabineto narių.

      Jei nepasikeis nė vienas ministras ar bus pakeistas tik vienas ministras, atskiras balsavimas dėl Vyriausybės programos nebus rengiamas.

      Galimų ministrų pokyčių penktadienį nekomentavo nei prezidentas, nei premjeras.

      „Dabar tikiuosi, kad mūsų laukia sklandus Vyriausybės formavimo procesas“, – trumpame pareiškime Prezidentūroje sakė G. Nausėda.

      „Nespėliokim šiandien, visko gali būti. Dabar jau viskas nebe mano rankose. Dabar laukiame dekreto. Kai bus dekretas bus ir tolesnės procedūros“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.

      Pasak premjero, jo kandidatūrą G. Nausėda Seimui turėtų oficialiai pateikti kitą ketvirtadienį.

      Dėl Vyriausybės sudėties peržiūrėjimo sutarė keturios į valdančiąją daugumą susibūrusios partijos.


      G. Nausėda žadėjo, kad aktyviai dalyvaus formuojant Ministrų kabinetą, bet jį saisto tai, kad Vyriausybės nariais gali skirti tik tuos politikus, kuriuos remia parlamento dauguma.

      G. Nausėda prezidento pareigas pradėjo eiti, kai prieš vidurdienį davė priesaiką Seime.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus