°C
      2024 04 16 Antradienis

      Kaip atsisakyti žalingų įpročių?

      Nuotrauka: Cahernane Medical nuotr.

      2019-03-12 08:00:00

      Tam tikru gyvenimo momentu mes visi esame turėję arba vis dar turime įpročių, kurių norėtume atsikratyti, bet dažnai nežinome, kaip tai padaryti ar net neįsivaizduojame, jog tai mums kenkia.

      Svarbu yra nesureikšminti žodžio „žalingi“, kuris tarsi indikuoja, jog vien dėl to turime jų atsisakyti. Vertėtų suprasti, jog šie įpročiai kenkia ne tik mums, bet ir mūsų šeimai, draugams ir dažnai trukdo judėti į priekį, augti. Šis suvokimas gali padėti jums ne tik mesti žalingus įpročius, bet ir pažvelgti į pasaulį iš kitos perspektyvos, išlaisvinti vidines galias. Net ir mažų įpročių atsisakymas gali turėti tokį efektą.

      Žemiau galite matyti patarimus, kurie padės jums atsikratyti žalingų įpročių visiems laikams.

      1.Nesureikšminkite žodžio „žalingas“; žalingas įprotis yra toks, kuris jums trukdo tobulėti, todėl jūs per ilgai užsibūnate vienoje vietoje. Jis dažniausiai sukelia chaosą ir stabdo judėjimą į priekį ne tik jūsų gyvenime, bet ir kitų. Šie įpročiai gali būti ramybės trūkumo gyvenime priežastimi arba gali tapti fizinių, emocinių ar psichologinių sutrikimu kilmės šaltiniu.  

      2.Neenkite savęs, kai atrasite įpročius, kuriuos norite pakeisti. Stenkitės netapatinti savęs su jais ir nesakyti, jog tie įpročiai – tai jūs. Supraskite, kad įpročių keitimas yra ilgas procesas, todėl tam prireiks laiko. Per stipriai nespauskite savęs, palaikykite savo ryžtą keistis.

      3.Būkite sąžiningas sau. Atraskite tikrąsias blogų įpročių kilmės šaknis. Kas iš tikrųjų vyksta? Ką jūs jaučiate? Ar tai tik mąstymo spraga? Ar visgi bandote apsaugoti jausmus ar išvengti tam tikrų situacijų? Išsiaiškinkite, ko bijote, jei norite atsikratyti įpročių.

      4.Paprastai, norint atsikratyti žalingo įpročio, reikia stebėti save, aplinką ir būti sąžiningais; prisikasti prie problemos esmės. Visas įpročio atsisakymo kelias – tai jūsų augimas, nors pokyčių neišvysite iš karto, tačiau jie tikrai verti įdėtų pastangų.

      5.Nepasiduokite, nepraraskite džiaugsmo ir netaikykite sau labai griežtų taisyklių!

      Skaityti komentarus