°C
      2024 03 29 Penktadienis

      „Geltonųjų liemenių“ protestas gali virsti šių laikų Prancūzijos revoliucija

      Nuotrauka: collective-evolution nuotr.

      2018-12-13 08:00:00

      Prancūzijos gyventojai daugiau nebepajėgia taikstytis su valdančiosios klasės priespauda. Atrodo, kad istorija kartojasi, panašūs įvykiai vyko Prancūzijoje prieš daugiau kaip du amžius.

      18 amžiaus pabaigoje ne tik karaliaus Liudviko XVI iždas buvo išeikvotas, bet ir du dešimtmečius tęsėsi nederlius, sausra, galvijų ligos, o duonos kaina buvo išaugusi kaip niekada anksčiau. Tai erzino valstiečius ir neturtinguosius. Daugelis pasisekė prieš naujus mokesčius ir stengėsi pakeisti nusistovėjusią politinę tvarką.

      Prancūzijos revoliucija padėjo susiformuoti tautoms, nes parodė pasauliui, ką gali žmonių noras. Yra priežasčių manyti, jog šiuo metu Prancūzijoje vykstantis protestas gali virsti revoliucija. Žmonės kovoja ne prieš monarchiją, bet prieš jėgą, kuri nėra matoma, tačiau gali būti įvardijama kaip slaptas globalinis elitas, kuris valdo politikus.

      Paryžiaus gatvės

      Vaizdo įraše Lukas Rudkovskis kalba apie tai, kad žiniasklaida stengiasi iš visų jėgų sumenkinti „Geltonųjų liemenių“ judėjimą. Prancūzijos pilietis aptaria vyraujančias nuotaikas, protesto idėją ir kodėl jis kilo.

      L. Rudkovski kalbėjo su žmonėmis gatvėse, taksi vairuotojais, jie visi palaiko protestą. Panašu, kad šis judėjimas taip greitai nesibaigs, kol neįvyks pokyčiai. E. Makrono pasiūlymą, panaikinti dideles kuro kainas šešiems mėnesiams, Prancūzijos piliečiai priėmė kaip įžeidimą.

      Ne tik Prancūzija

      Tai ne tik Prancūzijos kova, tai liečia visas Europos Sąjungos tautas. Gera žinia, jog atėjo metas pokyčiams.

      Tikėtina, kad šis protestas pasieks kiekvieną pasaulio kampelį. Svarbu nustoti žiūrėti televiziją ir tikėti, kad revoliucija ateis kažkada. Galbūt jau kitą savaitę Prancūziją valdys kita valdžia ir situacija keisis.

      Vienintelė kliūtis tai vykstantis smurtas, kurio malšinimui gali būti panaudotas Maršalo įstatymai, tačiau karininkai neturėtų imtis veiksmų prieš savo žmones. Netgi policininkai pavargo kovoti su protestuotojais, su tais žmonėmis, kurių kovą jie patys palaiko. Be kariuomenės ir policijos įsikišimo į protestą, pasaulinis elitas patektų į labai sunkią situaciją.

      Pasaulinis elitas

      Pasaulinis elitas per ilgai tūnojo šešėlyje, nes žmonės manė, jog visus sprendimus priimdavo politikai. Viskas keičiasi.

      Prancūzai ima vis dažniau kalbėti, kad ne E. Makronas yra pagrindinis vadovas. Jis gauna įsakymus ir turi juos vykdyti it kokia marionetė. Anksčiau žmonės tik įtarė, kad tai vyksta, tačiau dabar galima išgirsti kalbas, o tai kažkas naujo.

      Pastaruoju metu vis daugiau piliečių imasi žurnalisto darbo ir skelbia dienos naujienas. Jie taip pat kalbina piliečius ir parodo tikrąjį šalies paveikslą.

      Šiuo metu žmonės gali kalbėti iš širdies, kaip tik to bijo pasaulinis elitas. Ir kaip tik dėl to prasidėjo šis protestas, kurio priešakyje – geltona spalva tam, kad kiekvienas būtų matomas ir girdimas gatvėse.

      Lukas Rudkovskis sako, kad jis nesitikėjo to. „Aš atsimenu, kai žmonės džiūgavo, kai jis laimėjo rinkimus. O dabar žmonės jaučia, jog vyksta kažkas didelio, „geltonųjų liemenių“ protestą palaiko 80prc. Prancūzijos gyventojų.“ 

      Skaityti komentarus