°C
      2024 04 26 Penktadienis

      Būsima kosmetologė mergaitėms: neskirkite viso savo laiko grožiui!

      Nuotrauka: Pixabay

      Autorius: Milda Pakamanytė
      2018-02-26 04:00:00

      Geriau yra jokio makiažo, nei nekokybiškas ir nepritaikytas.

      Vaikystėje buvau gamtos vaikas. (Stiliaus klaida, bet kitaip neskamba, tai paliksiu). Jei stereotipiškai - labai berniukiška. Augau sodyboje, geriausias mano draugas buvo vienmetis kaimynas, su kuriuo statėme medžio namelius, būstines, kaldavom plaustus, žaisdavome sniego karą bei šokinėdavome į tvenkinį nuo akmenų. Ir krepšinį žaidžiau, ir iš medžių nelipdavau, ir išvaizda man absoliučiai nerūpėjo. Šortai, surišti plaukai, apvalūs akiniai ir bėgte į lauką, kol tėvai neatsikėlė.

      Kažkur ties tryliktų metų riba atradau plaukų šepetį, kontaktinius lęšius, sukneles ir makiažą, o penkiolikos visiškai pasinėriau į tradicinį ,,mergaitės privalo būti gražios" požiūrį. Estetika man tapo itin svarbi. Galiausiai netgi pasirinkau turbūt labiausiai su išoriniu grožiu susijusią profesiją - kosmetologiją. Nesigailiu. Tačiau gailiuosi, kad kas rytą prieš mokyklą valandą praleisdavau vonioje. Kad miegą išmainydavau į plaukų tiesinimą. Be  makiažo manęs net neišsiųsdavo į parduotuvę, namie dėl to kilo ne vienas barnis - taigi mane žmonės tokią pamatys!!! 

      Nežinau, ar paauglystės pabaiga, ar literatūra įtaką padarė, ar galų gale tiesiog nusibodo švaistyti laiką, bet jau nepamenu, kada paskutinį kartą kėliausi anksčiau vien dėl to, kad pasidaryčiau tobulą makiažą. Tiesa, kasdien stengiuosi atsikelti anksčiau, nei būtina, bet tam, kad ramiai pasimėgaučiau rytu, kava. 

      Žinoma, estetika niekur nedingo. Bet tikrai nemanau, jog tai galioja tik merginoms. Švara, higiena, minimalus makiažas, tvarkingi plaukai, išskalbti, išlyginti rūbai. Profesinė liga lemia, jog matau kiekvieną trūkumą, neišpeštą antakių ar viršutinės lūpos plaukelį. Tačiau jau sėkmingai nebekreipiu į tai dėmesio, atvirkščiai, pastebiu, kad vadinamieji ,,trūkumai" neretai padaro žmogų išskirtinį ir unikalų. Svarbu ir tai, kad nebemaišau estetikos ir perfekcionizmo išvaizdos klausimais.

      Noriu, kad mano žodžiai pasiektų tas paaugles mergaites, kurios taip pat nelenda į dienos šviesą be makiažo, neįtraukusios pilvo ir neišsitiesinusios plaukų. Nešvaistykite laiko. Nešvaistykite! Neketinu jums teigti, jog visos esate gražios. Nors tai ganėtinai subjektyvu, bet pripažinkim, kartais žmogus išore tikrai nėra ypač patrauklus. Gal ir jūs nesat. Gal ir nebūsit. Bet tai nėra taip svarbu. Ir jei nuolatos mėginsite tai pakeisti, ypač naudodamos vien išorinius produktus,  ne tik nesulauksite rezultatų, bet ir suvoksite, kad kasdieninės grožio procedūros atima tikrai daug laiko. Pasekmė - neteksite daug gerų akimirkų, galimų patirčių ir prisiminimų, jei kas rytą pirmenybę teiksite pabudimui savo kambaryje su visa kosmetika ir džiovintuvu.  

      Maskuojamasis veido kremas, antakių šešėliai, tušas, lūpų balzamas ir kelioninės makiažo valymo servetėles be vargo telpa į mažą kosmetinę rankinėje. Šukos taip pat, o ir dantų šepetėliui bei dezodorantui, manau, atsiras vietos. Daugiau jums tikrai nieko nereikia, nebent plaukų raiščio netvarkingam kuodui. Jūs juokitės, šypsokitės, galų gale išsigąskit pamačiusios save veidrodyje, bet nustokit prioritetu laikyti išorinį grožį.

      Aplink visi tik ir kalba apie vidinį grožį, tačiau medijos, žiniasklaida, visas pasaulis diktuoja grožio industrijos principus, reikalavimus. Pati jais seku, toks mano karjeros kelias, bet šios profesijos reikalavimai gerokai prasilenkia su manąja pasaulėžiūra. 

      Todėl kaip būsima kosmetologė tvirtai sakau: nepersistenkite! Atrodysite kvailai ir apgailėtinai, o  dienos gale niekam nerūpės, kad ryte tobulai padengėte veidą pudra - vis tiek ji jau bus nuvarvėjusi. Jei dar neįtikinau, baigdama užduosiu klausimą: kas būsite - objektas, ar subjektas? Pasirinkimas Jūsų. 

       

      Skaityti komentarus