°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      A. Širinskienė: „valstiečių“ frakcija vargu ar palaikys siūlymą ilginti alkoholio prekybos laiką

      Nuotrauka: Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

      2019-08-22 13:00:00

      Seimo „valstiečių“ frakcijos narė Agnė Širinskienė kritiškai vertina „socialdarbiečio“ Petro Čimbaro siūlymą sekmadieniais ilginti alkoholio prekybos laiką. Jos teigimu, frakcija vargu ar palaikys tokį siūlymą.

      „Ganėtinai kritiškai vertinu, nes iš statistikos rezultatų, iš to, kaip gerėja žmonių sveikatos rodikliai, matome, kad esamas reguliavimas yra pasiteisinęs“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė A. Širinskienė.

      Pasak jos, statistika rodo, kad gyventojų alkoholio vartojimas mažėja ne tik suaugusiųjų, bet ir nepilnamečių grupėje.



      O šešėlinė prekyba, pasak parlamentarės, nesiplečia.

      „Mes galime matyti tam tikrus rodiklius, ir iš to, kaip yra surenkami mokesčiai, akcizų yra surenkama kasmet vis daugiau. Tai rodo, kad šešėlis negali plėstis ir jis realiai nesiplečia, o pasienio prekyba, aš manau, visais laikais vyko ir vyks“, – kalbėjo parlamentarė.

      „Aš pati gyvenu pasienyje ir puikiai matau, kaip latviai atvyksta į Visaginą ar Zarasus apsipirkti. Mes, gyvendami ES, tikrai niekada neapribosime žmonių važiavimo į vieną ar kitą šalį“, – pridūrė A. Širinskienė.



      Jos manymu, „valstiečių“ frakcija turbūt nepalaikys šio siūlymo.

      „Matydama bendras tendencijas ir žinodama, kad frakcija džiaugiasi, kad mūsų priimtos priemonės duoda rezultatų, manyčiau, kad vargu ar sulauks pritarimo toks pasiūlymas“, – sakė A. Širinskienė.

      P. Čimbaras siūlo, kad alkoholiu būtų leidžiama prekiauti kasdien nuo 10 iki 20 valandos.  

      Skaityti komentarus