°C
      2024 03 29 Penktadienis

      A. Širinskienė siūlo viešinti antstolių turto deklaracijas

      Nuotrauka: ELTA nuotr.

      2019-11-15 15:00:00

      Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė įregistravo Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisas, kuriomis siekiama užtikrinti didesnį antstolių veiklos skaidrumą. Ji siūlo, kad antstolių, jų šeimos narių turto deklaracijos būtų skelbiamos viešai.

      Pasak Seimo narės A. Širinskienės, prievolė viešai skelbti antstolių ir jų šeimos narių turto deklaracijas įsigaliotų 2020 m. liepos 1 d. Įstatymo nuostatos būtų taikomos deklaruojant 2020 metų ir vėlesnių metų turtą.

      „Antstoliai vykdo valstybės pavestas funkcijas, jų paslaugų teikimo ir mokėjimo už jas asmenys (skolininkai) negali atsisakyti. Antstolių atlyginimo dydžiai ir jų apskaičiavimo taisyklės yra skelbiami viešai. Valstybės pareiga yra užtikrinti, kad antstolių veikla būtų skaidri ir teisėta, nebūtų piktnaudžiaujama skaičiuojant vykdymo išlaidas ir atliekant vykdymo veiksmus“,- sako A. Širinskienė.

      Antstolių įstatyme jau dabar yra nustatyta, jog teisę vykdyti antstolio veiklą įgiję asmenys deklaruoja savo ir šeimos narių turtą Gyventojų turto deklaravimo įstatymo nustatyta tvarka, tačiau šios deklaracijos nėra viešos, jos neprieinamos visuomenei.

      „Viešasis interesas, įvertinus antstolių vykdomas jiems valstybės pavestas funkcijas, reikalauja kur kas didesnio viešumo. Būtent tai ir lėmė Teisės ir teisėtvarkos komiteto rengtuose klausymuose priimtą sprendimą teikti Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisas bei nustatyti, kad antstolių, jų šeimos narių turto deklaracijos būtų skelbiamos viešai“, - sako Seimo narė A. Širinskienė.

      Skaityti komentarus

      va taip 2019 17 11 01:13

      Anstolei kaip ir bankai ,Lietuvoja nelicemi siauteja kaip nori akivaizdu kad susimokeja uz sia prevelegija ,valstciei tik pliurpet bet realei nieko nedarot,pazanokit mafijozine teisesauga senai laikas .nieko nenuveiket per kadensija jius pavarge ,apsisaukei,,profai,,ateis konservaivel siautes,kas lice mafijoziniu anstoliu tai patiriau pac uz kelis atsiustus laiskus teko sumoketi tukstanti auru ,tai mafijozine sitema ir jos valdzia.seime isigimelei

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai