°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      A. Merkel išrinkta Vokietijos kanclere ketvirtąjį kartą

      Nuotrauka: Pixabay

      Autorius: Minfo.lt inf.
      2018-03-15 10:00:00

      Per slaptą balsavimą už A. Merkel savo balsą atidavė 364 Bundestago deputatai.

      Trečiadienį Angela Merkel buvo išrinkta federaline kanclere dar vienai - jau ketvirtajai - kadencijai.

      Per slaptą balsavimą už  A. Merkel savo balsą atidavė 364 Bundestago deputatai. Valdantysis aljansas - Krikščionių demokratų sąjunga, Krikščionių socialinė sąjunga ir socialdemokratai - Bundestage turi 399 mandatus iš 709. Iš 702 posėdyje dalyvavusių deputatų savo balsą atidavė 692, keturi jų buvo negaliojantys. Prieš A. Merkel balsavo 315 Bundestago narių, 9 susilaikė. Rinkimų metu politikė Parlamento rūmuose palaikė sutuoktinis Joachimas Saueris bei mama Herlind Kasner.

      A. Merkel šį kartą gavo 35 balsais mažiau nei valdančioji koalicija turi mandatų (399). Tačiau jau ir per trejus rinkimus prieš tai jai nėra pavykę gauti visų koalicijos narių balsų. Po rinkimų Bundestago pirmininkas A. Merkel palinkėjo sėkmės, energijos bei Dievo palaiminimo. Ši savo ruožtu atsakė, jog džiaugiasi deputatų pasitikėjimu ir žada dirbti nuoširdžiai šalies labui. 

      Po balsavimo A. Merkel davė priesaiką. Iškart po paskelbimo kanclere politikė ėmėsi darbų. Jau penktadienį Paryžiuje ji susitiks su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu.

      Tai bus pirmoji A. Merkel kelionė į užsienį ketvirtosios kadencijos metu. Vizito metu politikai aptars politinius ir  ekonominius šalių reikalus. Didžiausias dėmesys bus skiriamas Europos Sąjungos reformų planų aptarimui prieš kovo 22-23 dienomis vyksiantį Bendrijos viršūnių susitikimą.

      Skaityti komentarus