°C
      2024 03 19 Antradienis

      A. Juozaitis į prezidento rinkimus eina pabrėždamas kalbą, šeimą, švietimą ir teisingumą

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2018-09-17 13:00:00

      Apie kandidatavimą prezidento rinkimuose paskelbęs filosofas, vienas Sąjūdžio iniciatorių Arvydas Juozaitis svarbiausiais prioritetais įvardija kalbą, šeimą, tautinį švietimą ir teisingumą.

      „Iš visos širdies geidžiu, kad šiandien čia pradėtas kelias atneštų tėvynei daugiau gėrio. Pasakau visiems tiesiai, bendražygių remiamas kandidatuosiu ir dalyvausiu Lietuvos prezidento rinkimuose“, – pirmadienį spaudos konferencijoje Biržų pilyje paskelbė A. Juozaitis.

      „Laisvė yra labai trapi ir ji priklauso nuo bendro gėrio, atsisakę bendro gėrio mes prarandame laisvę“, – pridūrė jis.

      Spaudos konferencija buvo transliuojama Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje.

      Kalbėdamas apie valstybę, 62 metų A. Juozaitis teigė, kad ši turi keturis esminius atramos taškus: kalbą, šeimą, švietimą bei teisingumą.

      „Pirmasis bokštas yra kalba, be jos mes nesusikalbėtume, antrasis yra šeima, trečiasis – nacionalinis tautinis švietimas, ir ketvirtasis bokštas – teisingumas. Visi šie bokštai gerokai paardyti ir bokštų sargyboje yra tik vienas kitas žmogus“, – kalbėjo A. Juozaitis.

      A. Juozaitis Vilniaus universitete yra apgynęs filosofijos daktaro disertaciją, 1986-ųjų Monrealio olimpinių žaidynių plaukimo bronzos medalininkas. Jis buvo vienas Sąjūdžio iniciatorių, kelių kultūrinių leidinių redaktorius ir leidėjas. 

      2001–2003 A. Juozaitis patarinėjo tuometiniam premjerui Algirdui Brazauskui švietimo klausimais, 2004–2009 dirbo Lietuvos kultūros atašė Karaliaučiuje, 2012–2017 metais ėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidento pareigas.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus