°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      7 augalai, kurie išvalys ir atgaivins jūsų namų orą

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-08-12 08:00:00

      Ar jūsų namų oras yra pakankamai gaivus? NASA taip pat iškėlė šį klausimą, kai svarstė, kas galėtų išvalyti orą erdvėlaivyje, kuriame astronautai turi praleisti nemažai laiko. Jie atrado tam tikrus namuose auginamus augalus, kurie puikiai atlieka šį darbą. 

      Dažnai žmonės nesupranta, kad oras jų namuose, ypač žiemos metu, necirkuliuoja ir nesifiltruoja taip gerai, kaip norėtųsi. Taigi, kai naudojate įvairius valiklius ar ploviklius, jūs teršiate orą, kuris taip paprastai neišsivalo ir jūs bei jūsų šeima kvėpuoja tokiu oru visą dieną. 

      Nesvarbu, ar gyvenate mažame bute, ar dideliame name, visuomet smagu, kai oras yra švarus ir gaivus. Augalai geba pašalinti anglies dioksidą, tačiau kai kurie augalai yra pranašesni ir gali pagerinti jūsų namų oro kokybę, be to, jie puošia! 

      Bambukinė palmė

      Paprastai jos neužauga didesnės nei 10 pėdų aukščio, bambukinės palmės - puiki interjero detalė. Tai augalas, kuris geriausiai iš visų filtruoja benzeną bei trichloretileną, kurie dažnai aptinkami gyvenamosiose erdvėse. Bambukines palmes taip pat rekomenduojama laikyti prie baldų, kurie skleidžia formaldehidus bei kitas toksines medžiagas. 

      Azalija 

      Jei naudojate žemos kokybės, toksinius ploviklius bei valiklius, šis augalas gali padėti išvalyti orą virtuvėje. Žinoma, rekomenduotina naudoti gamtai draugiškus valiklius, kurie nekenkia jūsų namų aplinkai. 

      Vėzdūnė (taikos lelija) 

      Šis augalas puikiai tiks vonios ar skalbimo kambaryje, vėzdūnė ypač efektyviai šalina pelėsių sporas. Augalui nereikia didelio kiekio vandens ar saulės šviesos ir neretai jis pasipuošia žiedais, todėl puoš aplinką. Be to, vėzdūnė šalina formaldehidą bei trichloretileną. (Dėmesio, jei auginate katę, nepamirškite, kad taikos lelija ypač nuodinga katėms). 

      Aglaonema

      Aglaonema nepaprasta tuo, jog jos efektyvumas priklauso nuo dydžio. Kuo didesnė ji užauga, tuo geriau šalina teršalus ir toksinus iš aplinkos. Visai kaip taikos lelijai, aglaonemai nereikia daug šviesos ir ji gali žydėti bei sukrauti uogas. 

      Alijošius 

      Auginti ir prižiūrėti alijošių yra nepaprastai lengva, o šis savo ruožtu filtruoja orą nuo teršalų bei toksinų. Tiesa, alijošius iš kitų augalų išsiskiria tuo, jog turi gydomųjų galių. Jų lapuose esančioje želė gausu vitaminų A, C, E, B1, B2, B12 bei kitų, kurie pasitarnauja gydant įpjovimus ir nudegimus. Taip pat manoma, kad alijošius gali padėti šarminti organizmą, reguliuoti virškinimą, gerinti imunitetą bei išlaikyti sveiką, spindinčią odą. Tai tikrai stebuklingas augalas, kurį galima auginti tiesiog ant palangės.

      Pelargonija 

      Graži gėlė geba atlikti didį darbą - valyti orą, šalinti nepageidaujamus kvapus, naikinti bakterijas bei atbaidyti kandžius. Esencinis aliejus su šio augalo ekstraktus padės nusiraminti ir greičiau užmigti. 

      Fikusas 

      Fikusas geba prisitaikyti ir išgyventi mažiau apšviestoje, vėsesnėje aplinkoje negu kiti tokio paties dydžio augalai. Iš visų tirtų augalų, fikusas pasirodė geriausiai naikinant namuose esančius toksinus bei teršalus - ypač formaldehidus

      Skaityti komentarus

      Cidaseaps 2021 31 05 06:37

      <a href=https://vscialisv.com/>buy generic cialis online

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

      Cidaseaps 2021 16 06 09:59

      <a href=https://sscialisvv.com>cialis pills for sale

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai

      Cidaseaps 2021 02 07 04:30

      <a href=http://vsprednisonev.com/>prednisone for dogs for sale</a>

      0
      0
      Atsakyti

      Komentuoti gali tik registruoti vartotojai