°C
      2024 03 29 Penktadienis

      5 žingsniai į meilę sau

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-07-21 07:00:00

      Besąlyginė meilė sau turėtų būti tokia, kaip meilė vaikams ir naminiams augintiniams. Deja, dažniausiai mums reikia rasti priežasčių, kad galėtume save mylėti. Tačiau mylėti save galima ir be jokių sąlygų.

      Būkite sau malonūs

      Pirmas žingsnis — nutildyti vidinį kritiką, kuris vis įsijungia ir vertina jūsų veiksmus, žodžius, mintis. Taip reiškiasi neigiama energija, trukdanti mylėti save tokį, koks esi. Mes dažnai manome, kad savo veiksmų analizė padės pasiekti tikslus, tačiau yra atvirkščiai. Kritika uždaro mus į rėmus ir galų gale mes ne tik nustojame mylėti save, tačiau atmetame ir tai, kas anksčiau teikė malonumą.
      Geras būdas nuraminti vidinį kritiką — įsivaizduoti, kad kalbame su savim kaip su geriausiu draugu, kuris patyrė nesėkmę ar nusivylimą. Mes turime padėti savo „draugui“ save sustiprinti, pakelti savivertę. Kitą kartą, kai kažkas nepasiseks, pabandykite su savimi pakalbėti be smerkimo, pyktį pakeiskite gerumu, rūpestingumu. Normalu klysti!

      Rinkitės meilę

      Meilė — pats sveikiausias dalykas, kuri galime pasirinkti. Meilės sau trūkumas dažnai sukelia sunkias ligas, nes kūnas yra nuolat veikiamas streso bei vidinės kovos. Baimė daro didelę įtaką mūsų sprendimams, o meilę visuomet parodo geriausią kelią.

      Nustokite lyginti

      Žmonės yra linkę kituose ieškoti teigiamų ir neigiamų dlaykų. Tačiau dar labiau jiems patinka lyginti save su kitais. Tiesa ta, kad visuomet bus kažkas už jus geresnis ir kažkas blogesnis, o mes patys niekuomet nepasieksime sau iškeltos aukštų standartų kartelės, jei vis žvilgčiosime į kitus. Kiekvienas žmogus turi savo kelią ir yra savaip unikalus.Nereikia skaičiuoti aplinkinių pasiekimų ir nesėkmių, tieisog atsipalaiduokite ir mėgaukitės nuosavu gyvenimu. Užuot lyginę save ir kitus, pradėjkite juos mylėti.

      Naudokite afirmacijas

      Pasidarykite jus gerai veikiančių minčių sąrašą. Tai turi būti jums tarsi mantra. Kartodami šiuos sakinius bent kartą per dieną, jūs maitinsite savo pasąmonę teigiama energija. Pamažu pajusite kaip meilė jus apgaubia ir lengvai galėsite žiūrėdami sau į akis veidrodyje ištarti: „Aš tave myliu“.

      Medituokite

      Nejaugi nauja batų pora, automobilis ar darbas gali jums padėti pajusti vidinę ramybę? Tikroji laimė — tai būsena, kurią galite nuolat jausti. Meditacija padės pasiekti vidinį laimės pojūtį, jį priimti ir išsaugoti. Laimei nereikia priežasčių – ji yra. Svarbu gebėti pajausti. 

      Skaityti komentarus