°C
      2024 03 29 Penktadienis

      5 taisyklės, padėsiančios išvengti šalutinio mineralų poveikio

      Nuotrauka: Agnė Vilkoicaitė

      Autorius:
      2018-08-01 18:00:00

      Apie teigiamą akmenų poveikį kalbama dažnai, tačiau akmenys, kaip ir visos gydymosi priemonės, turi ir šalutinių poveikių. Apie pastaruosius kalbama kiek rečiau. Tad, ką daryti, ką rinktis, kaip elgtis ir ką reikėtų žinoti apie mineralų šalutinį poveikį, pasakoja ilgametę patirtį turinti Mineralų terapijos draugijos narė bei lektorė, litoterapeutė Agnė Vilkoicaitė.

      Dirbkite su savimi, ne su kitais

      Visų pirma žmogus, kuris renkasi akmenį, turėtų užduoti klausimus sau: „Ką aš turiu savyje pakeisti, kokių savybių aš dar nerealizuoju, ką turiu padaryti, kad įvyktų tas trokštamas pokytis mano gyvenime?“, ir panašiai. Labai dažnai žmonės nori tik kitus padaryti sau patogius, o ne keistis patys. Jei tikslas – keisti kitus, o ne save, akmenų terapija – ne jums.

      Svajokite atsargiai

      Prisiminkite paprastą tiesą: svajokite atsargiai, nes svajonės pildosi. Mineralai gali suaktyvinti kokią nors sferą, pavyzdžiui, yra savirealizacijos, partnerystės, meilės akmenų, tačiau... Ne visada viskas taip atsitinka, kaip buvo tikėtasi. Tarkime, žmogus teigia, kad nori partnerio ir jam būtinai reikia partnerystės akmens, tačiau jis pamiršta sau užduoti kitus klausimus: „Ar esu pasiruošęs būti su tuo partneriu? Ar esu pasiruošęs santykiui? Kokia mano vidinė švara?“, ir panašiai. Žmogus pasirenka partnerystės akmenį, kuris tą trokštamą partnerį pritraukia, o tada sako: „Na, gal jau geriau būčiau nenorėjęs...“

      Kitimas vyksta su tam tikra kančia

      Mineralai gali sukelti įvairių šalutinių poveikių, apie tokius galimus akmenų poveikius daug rašiusi yra astromineralogė Audronė Ilgevičienė. Tam tikra mineralo subtilioji vibracija ima veikti žmogų, tada prasideda įvairios sąveikos. Žmogaus viduje prasideda pokyčiai: atpalaiduojamos tam tikros blokados, griūva atgyvenusios mąstymo struktūros, išsilaisvinama iš prisirišimo, išryškėja užspaustos, nepripažintos ydos ir pan. Kartais, nešiojant mineralą, iš pradžių tai labai sustiprėja. Tam tikri simptomai aštresni gali būti kelias dienas, tačiau tai yra būtinasis paūmėjimas prieš sveikimą. Retai kada pokytis vyksta komfortiškai. Žinoma, svarbu išlaikyti sveiką nuovoką ir nepersistengti – kartais reikia akmenėlį padėti kuriam laikui, pailsėti.

      Pradžiai – švelnūs mineralai

      Tam, kad tos kitimą lydinčios kančios sau nesukeltumėm per didelės, visada rekomenduoju imtis švelnesnių, universalesnių mineralų. Niekada nerekomenduoju pradėti nuo stipriųjų. Jie kartais duoda aštrias situacijas ir pojūčius. Jeigu žmogui labai reikia patikėti, kad akmuo veikia, būna, kad griebiasi tokių, t. y. stiprių akmenų, bet po to galvoja, kad, na, gal galima ir ramiau. Aš esu už nuoseklų, ramų procesą, į pokytį siūlau pradėti eiti pasirinkus švelniausią įmanomą priemonę.

      Mineralai iš savo šeimininko reikalauja švaros

      Kalbant apie mineralus, taisyklė tokia – kuo mineralas kokybiškesnis, skaidresnis, tauresnis, tuo jo poveikis stipresnis. Toks mineralas reikalauja tokios pačios švaros iš šeimininko ir „tikrina“ jį. Tikrindamas parodo visą šeimininko nešvarą. Yra netgi labai stiprių mineralų grupė, kuri vadinama magiškais akmenimis. Linkėčiau, kad tokie akmenys patektų į rankas tik tiems žmonėms, kurie žino, ką su jais daryti, o kitiems išvis nerekomenduoju jais užsiimti. Vidutiniškam, save ugdyti siekiančiam žmogui, šių akmenų tikrai nereikia. Kartais, nešiojant mineralą, gali būti patiriamas psichologinis diskomfortas. Mineralai gali įnešti ir naują mąstymo struktūrą, mintį, idėją – tai inicijuoja gilius vidinius pokyčius. Kiekvieno patirtis būna individuali. Kuo ilgiau dirbu, tuo mažiau žmonėms nurodinėju. Juos informuoju apie galimus poveikius, bet rinktis leidžiu patiems. 

      Skaityti komentarus