°C
      2024 04 19 Penktadienis

      5 būdai save motyvuoti

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-08-02 07:00:00

      Kaip kažką padaryti, jei nesinori arba tingisi?

      Pirmas būdas

      Jei nusprendėte kažką padaryti, pradėkite to mokytis, skaityti specializuotą literatūrą. Pavyzdžiui, sunku sulieknėti be dietologo patarimą, o butą parduoti ar įsigyti naują be nekilnojamo turto agento. Neturėdami žinių jus sunkiai kažką padarysite, o jei pradėsite į tai gilintis, jau bus stimulas tęsti ir baigti, ką pradėjote.


      Antras būdas

      Susiraskite įkvepiančių vaizdų, nuotraukų. Nutarėte įsigyti naują automobilį? Matomoje vietoje pasikabinkite fotografiją su norimu automobilio modeliu. Kasdien ją matydami jūs vis labiau norėsite ir aktyviau ieškosite būdų turėti. Vaizdas kasdien jus įkvėps.


      Trečias būdas

      Rašykite dienoraštį, sudarykite veiksmų planą, žymėkite pasiekimus. Išsikelkite užduotis trumpam laiko periodui. Tai ir bus jūsų žingsniai siekiant norimo tikslo.


      Ketvirtas būdas

      Girkite ir skatinkite save. Laiku atlikote suplanuotą užduotį? Nueikite į kiną ar kavinę, nusipirkite malonią smulkmeną. Nepadarėte to, ką sau žadėjote? Atsisakykite mėgiamo saldėsio ar ilgiau paprakaituokite sporto salėje. Tai jus vers judėti į priekį.


      Penktas būdas

      Apie savo tikslus ir siekius papasakokite kuo didesniam žmonių skaičiui. Tuomet jums bus gėda mesti tai, ką pradėjote. Psichologai įrodė, kad jei žmogus viešai išsako savo ketinimą ir apie jį žino kiti, jis labiau nei įprastai stengsis įvykdyti tai, apie ką kalbėjo. Tokiu būdų motyvacija išauga daug kartų ir tampa lengviau pasiekti tai, ką esate užsibrėžę. 

      Skaityti komentarus