°C
      2024 04 19 Penktadienis

      4 paprasti būdai, padėsiantys optimizuoti darbą ir skirti daugiau laiko sau

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-07-29 08:00:00

      Greičiausiai esate jautęsi išsekę dėl nepakeliamos darbo, mokyklos reikalavimų, įsipareigojimų šeimai ar visų variantų iš karo.

      Galbūt esate žmogus, kuris mėgstate dirbti ir jaučiate, kad naudingai išnaudojate turimą laiką, tačiau tikriausiai bent kartą esate priėmę visus darbo pasiūlymus ir supratę, kad tiek laiko paprasčiausiai nėra, tad miego valandas aukojote, kad viską įvykdytumėte laku.

      Jei visgi nenorite atmesti pasiūlymų (nors, deja, kartasi tai vienintelis būdas rasti laiko sau), žemiau pateikiami 4 pakankamai paprasti būdai, padėsiantys optimizuoti darbą:

      1. Pasirinkite mėgstamiausius ir pašalinkite nereikalingus

      Nors ši taisyklė gali būti pritaikoma daugelyje gyvenimiškų atvejų, tačiau šiuo atveju kalbame apie socialinius tinklus. Žinoma, socialiniai tinklai yra puiku, bet paklauskite savęs, ar tikrai ne per daug laiko praleidžiate socialiniuose tinkluose?

      Tam, kad netektų visiškai atsisakyti interneto, rekomenduojama atsisakyti tų platformų, kurios nesuteikia jums jokios naudos arba yra mažiau įdomios nei kitos. Tai padės ne tik atsikratyti nereikalingo dėmesio sutrikdymo, bet ir leis sutelkti jį ten, kur jo labiau reikia.

      2. Prašykite ir gausite

      Mes žinome, kaip smagu būna padėti ir susilaukti pagalbos, tačiau didžioji dauguma žmonių nemoka prašyti pagalbos. Nepriklausomai nuo to, ką sako jūsų įsitikinimai, nustokite galvoti, kad viską turite atlikti vieni.

      Žinoma, kartais savarankiškumas yra svarbu, tačiau verta nepamiršti, kad komandinis darbas gali ne tik padėti įvykdyti darbą greičiau, bet ir išmokyti dirbti komandoje, išklausyti kitų idėjų ir išsakyti savas.

      3. paskirkite darbą ir pasitikėkite

      Taip, beveik viską, ką jūs darote, jūs galite atlikti geriau nei bet kas kitas arba su tam tikru prieskoniu, kurio niekas kitas nepridės, tačiau tai nereiškia, kad jūs negalite tam tikrų darbų paskirti kitiem. Norite tikėkite, norite ne, tačiau nustebsite pamatę, kad kiti gali pasidarbuoti ne ką prasčiau.

      Visi žinomiausi pasaulio lyderiai atsidūrė viršūnėje, nes išmoko perduoti atsakomybę kitiems. Jie paskirsto ir automatizuoja darbus visuomet, kai tik gali, todėl gali sutelkti visą savo dėmesį svarbiausiems darbams. Identifikuokite darbus, kuriuos neprivalote atlikti patys, perduokite juos kitiems, kas turi kompetencijų ir pasitikėkite jais. Tokiu būdų sutaupysite daug brangaus laiko.

      4. Išjunkite pranešimų garsą ir susikaupkite

      Pabandykite išjungti visų išskyrus trumpųjų žinučių ir skambučių pranešimų garsus ir pamatysite, kaip didėja jūsų produktyvumas.

      Greičiausiai iki šiol nė nepastebėjote, kaip jus blaško atėjusių pranešimų garsas, tačiau pabandykite jį išjungti ir jūsų dėmesingumas padidės. Jei norite, kad produktyvumas taptų dar didesnis, pasirinkite du tam tikrus laikus dienoje ir tik tuomet tikrinkite savo elektroninio pašto dėžutę. Juk nieko baisaus neįvyks, jei žmogus atsakymą gaus po kelių valandų ar dienos. 

      Skaityti komentarus