°C
      2024 03 29 Penktadienis

      3 taisyklės, kaip nesugadinti santykių su vyru per atostogas

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-07-03 15:00:00

      Vienos moterys atostogų su vyru ir šeima laukia kaip šventės. Kitos moterys nerimauja, kad bus daug sunkiau nei būti su vaikais ir be vyro. Pasikalbėkime.

      Atostogos su vaikais - tai darbas

      Visų pirma, verta įsisąmoninti, kad atostogos su vaikais, ypač mažais, tai daugiau darbas nei atostogos. Todėl verta žinoti paprastą tiesą: per visus metus tausokime save, kad nebūtume visiškai pervargę tuomet, kai reikės ir vėl mobilizuotis, nes prasidės atostogos su vaikais. Tėvai pailsėti per atostogas su vaikais gali tik tuomet, kai yra dar kitas ar net keli suaugusieji, besirūpinantys vaikais ir jų poreikiais. Todėl dalis mamyčių ir tėvelių atostogauja ne tik su savo vaikais, bet ir močiutėmis, seneliais, auklėmis. Tai - labai sumanus scenarijus, sudarantis realią galimybę per atostogas bent šiek tiek atsipūsti ir tėvams. Juk rūpinimosi vaikais net ir per atostogas atidėti negalime. Guodžia faktas, kad tai netruks amžinai.

      Neturėkime nerealių lūkesčių

      Atostogas nejuokais sugadinti gali nerealūs lūkesčiai iš partnerio. Tiek vyrai, tiek moterys linkę prisigalvoti visokių nebūtų dalykų. Pvz. vyrai gali tikėtis, kad jie turės daug laisvo laiko sau, moterys gali tikėtis, kad perskaitys daug knygų, nes visą laiką su vaikais bus vyras. Nefantazuokime. Būkime praktiški ir realistai. Jei atostogaujame ten, kur gaminti valgyti nereikia - atsipūskime. Jei atostogaujame be papildomų komfortą kuriančių paslaugų, susikurkime kuo patogesnę buitį sau ir kitiems. Atminkime: mes neprivalome būti tobuli ir visada teisingi. Būkime sau švelnūs, kantrūs ir mylintys. Per atostogas mes neprivalome daryti visko taip, kaip darome namuose. Svarbiausia, neturime teisės to paties reikalauti iš kitų. Pvz. jei vyras niekada nedaro valgyt ir neplauna indų, nestumkime jo į panikos zoną su savo reikalavimais. Per atostogas mes galime išeiti iš mums įprastos dienotvarkės, tačiau sujaukti gyvenimo nei sau, nei vaikams taip pat nereikėtų. Verta eiti miegoti iki 23 val., mažesniems vaikams iki 22 val., o keltis derėtų ne vėliau kaip 9 val. ryto. Tad nedarykime to, kas vargina mūsų kūnus ir viskas bus gerai.

      Neorganizuokime išgyvenimo atostogų

      Neretai nutinka ir taip, kad atostogos tampa vyro ir žmonos kovos lauku. Kovojama, dažniausiai, dėl "gerumo": vyrai gali bandyti įrodyti žmonos silpnas vietas, žmonos gali pulti vyrus ten,kur jie nėra stiprūs. Nevalia moterims dovanoti priekaištų, kaip jos netobulai elgiasi su vaikais. Nevalia vyrams priminti, kaip jie apleido savo vaikus ir visai jų nepažįsta. Nebūkime kerštingi, padėkime vieni kitiems gražiai sugyventi. Taigi, jei negalime vienas kito priimti tokiais, kokie esame, geriau atostogauti trumpiau ir po vieną. O jei norime išlikti kartu ir su mažiau konfrontacijų, verta įsisąmoninti vieną iš kasdienybės dėsnių, kuriuos aprašau savo antroje knygoje - jei nori būti laiminga, nesistenk visada būti teisi. Atostogos yra puiki proga daugiau papasakoti vyrams apie vaikus, geriau pažinti savo ūgtelėjusius vaikus, sulėtinti gyvenimo tempą, mokytis būti visiems kartu ir neįsitempinėti ir pan. Lai atostogos nei žmonoms, nei vyrams netampa intensyviomis išgyvenimo atostogomis. Ir dar: nepulkime auklėti vaikų, nepulkime būti jiems tais moralistais, neradusiais laiko per visus metus juos supažindinti su šiuo pasauliu. Daugiau linksminkimės, žaiskime su vaikais, klausykimės jų istorijų, skaitykime jiems knygas, prisiminkime savo vaikystę, pasakokime savo istorijas ir būsime laimingi!

      Skaityti komentarus