°C
      2024 04 16 Antradienis

      20 paprastų būdų, padėsiančių praskaidrinti dieną! (II dalis)

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-07-11 07:00:00

      Pirmus būdus galite rasti čia, o dabar pristatome likusius dešimt:

      11. Paskaitykite keletą protingos knygos puslapių.

      Pasiimkite knygą apie tai, kas jus seniai domina. Skaitykite po keletą puslapių per dieną, apmąstykite tai, ką sužinojote. Taip pamažu įsisavinsite visą medžiagą, o idėjos liks jūsų galvoje.

      12. Padarykite tai, ko seniai neprisiruošiate.

      Visi mes turime savo atidedamų darbų sąrašus. Pavyzdžiui, sutvarkyti varvantį kraną ar iššveisti vonią. Išsirinkite vieną darbą ir atlikite jį. Jei nepavyksta per kartą atlikti viso darbo, bent pradėkite. Jūs pasistūmėsite pirmyn ir viduje tikrai palengvės.

      13. Padėkokite tam, kas jums neseniai padėjo.

      Jei jums padarė kažką gero ar naudingo, skirkite keletą minučių išreikšti padėkai. Parašykite žinutę ir nuoširdžiai padėkokite žmogui. Gera žinoti, kad tavo pagalba vertinama.

      14. Pasidarykite nedidelį pikniką.

      Pasivaikščiojimą apylinkėse paverskite mažu nuotykiu. Pasiimkite kažką skanaus, raskite patogią gražią vietą ir pavalgykite gryname ore. Telefoną palikite namuose, kad neblaškytų. Atsipalaiduokite, mėgaukitės maistu.

      15. 5 minutes stebėkite savo kvėpavimą.

      Užmerkite akis ir stebėkite savo įkvėpimus ir iškvėpimus. Jei blaško mintys, vėl grįžkite prie kvėpavimo.  Tai padės tvarkytis su nerimu, suteiks ramybę. Ne visada iš karto pasimato rezultatas, tačiau jei tai praktikuosite nuolat, pamatysite, kokie stebuklai vyksta.

      16. Pastovėkite po dušo srove ar pagulėkite vonioje.

      Paprastai mes tai darome automatiškai, nekreipdami dėmesio į pojūčius. Šį kartą neskubėkite, pasimėgaukite vandeniu, atidžiai nusiprauskite. Būsite žvalesni ir energingesni.

      17. Padarykite keletą mankštos ar jogos pratimų.

      Pakanka tam skirti 10 – 15 minučių. Apšilsite, smegenys išskirs endorfinus. Po tokios mankštos jums pagerės nuotaika, o su laiku ir fizinė forma.

      18. Pagaminkite kažką ypatingo.

      Dažniausiai ruošiame paprastus patiekalus. Šįkart skirkite daugiau laiko ir pradžiuginkite save bei artimuosius ypatingu patiekalu.

      19. Pagalvokite apie tai, už ką esate dėkingi.

      Prisiminkite tai, kas daro jūsų gyvenimą gražesniu. Tai gali būti bet kas: artimas žmogus, gera knyga, patogus fotelius ar tiesiog saulėtas oras. Pagalvokite apie tai kelias minutes ir tikrai pasijusite laimingesni.

      20. Skirkite 15 minučių tvarkymuisi.

      Išneškite šiukšles, sudėkite daiktus į vietas. Netgi to pakanka, kad namuose taptų jaukiau. Nebūtina tvarkyti visą butą ar namą. Sutvarkykite virtuvę ar darbo stalą ir jau pastebėsite skirtumą. Tvarkydamiesi gal rasite daiktų, kurie jus anksčiau džiugino, bet buvo užmiršti. Suteikite jiems antrą galimybę. 

      Skaityti komentarus