°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      13 patarimų, padėsiančių rasti pigius aviabilietus

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-06-25 19:00:00

      Kelionės į kitas šalis žavi daugelį. Net ir dviems dienoms pakeitus aplinką mintys rimsta, protas pailsi.

      Keliauti mėgsta visi. O jei pavyksta gauti pigesnių bilietų, kelionės tampa ne retu malonumu, o smagiu, daug dažniau įmanomu nuotykiu.

      Taigi, ką turėtumėte daryti, norėdami skraidyti pigiau?

      1. Geriausios kainos būna likus 2 mėnesiams (50 – 60 dienų) iki planuojamos kelionės. Vasaros atostogoms bilietų ieškokite jau gruodį: kuo mažiau lėktuve laisvų vietų, tuo bilietų kainos didesnės. Ir atvirkščiai.

      2. Pirkite bilietus naktį ar anksti ryte, prieš prasidedant darbo dienai. Tuo metu kainos mažesnės.

      3. Registruokitės avialinijų interneto svetainėse ir pirmieji gaukite naujienlaiškius su geriausių kainų ir išpardavimų pasiūlymais.

      4. Skriskite savaitės viduryje. Antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį bilietai dažniausiai būna pigesni.

      5. Nepirkite bilietų penktadieniais. Baigiantis savaitei administratorės paprastai rezervuoja vietas savo vadovams jų darbo kelionėms, o ir visi gerų kainų pasiūlymai penktadieniais retai galioja.

      6. Skriskite vėlai vakare arba naktį. Tiesa, tokiu atveju verta prisiminti, kad nuvykus naktį gali tekti į nakvynės vietą vykti taksi.

      7. Keliaukite ne moksleivių atostogų metu. Sutaupysite ne tik pirkdami aviabilietus, bet ir mokėdami už viešbutį.

      8. Ieškodami bilietų naudokite paieškos sistemas (vadinamus agregatorius). Pavyzdžiui, skyscanner. Jų darbo principas: lyginti bilietų kainas įvairiose oro linijose ir rasti pačius pigiausius variantus. 

      9. Prieš įsigydami bilietus patikrinkite kelias paieškos sistemas. Būna, kad atskirose sistemose kainų skirtumas gali svyruoti nuo 2 iki 7%!

      10. Pigiausiai bilietus įsigysite pirkdami aviakompanijų puslapiuose. Daugelis jų nuolatiniams klientams taiko įvairias nuolaidas, yra papildomų privalumų įsigyjant bagažą ir pan. Be to, kelionių agentūroms mokėtumėte papildomą administravimo mokestį.

      11. Ilgai negalvokite! Radę pigius bilietus, skubėkite juos įsigyti. Geros kainos būna trumpą laiką. Jau kitą dieną jų nerasite, todėl svarbu neuždelsti.

      12. Nebijokite persėdimų. Gali būti, kad pirkdami bilietą iš Vilniaus į Paryžių per Rygą mokėsite mažiau, nei skrisdami tiesioginiu reisu. Tiesa, skrendant su mažais vaikais verčiau mokėti kiek daugiau ir kelionėje praleisti mažiau laiko.

      13. Išvalykite naršyklės atmintį ir slapukus (cookies).
      Jei jau ieškojote bilietų naudodami paieškos programas, kompiuteris įsiminė jūsų duomenis ir naršymo istoriją. Todėl vėlesnėse paieškose jums yra taikomi įvairios rinkodaros gudrybės: „Už šią kainą liko keletas bilietų", arba bilietų kaina labai padidėja. 

      Skaityti komentarus