°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      10 svarbiausių dalykų, kuriuos galime padaryti savo mylimiems žmonėms

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-10-08 21:00:00

      Kaip pasirūpinti tais, kurie mums brangūs?

      1. Būkite kartu.

      Padėkite telefoną ir įjunkite begarsį rėžimą. Jei jūs ne specialusis agentas, kurį bet kurią minutę gali pakviesti gelbėti pasaulio, skambučiai, žinutės ar laiškai kaži ar yra svarbiau už žmogų, kuris greta jūsų šią akimirką. Būkite tik su juo!

      2. Atidžiai klausykitės.

      Kartais klausydami mes kreipiame daugiau dėmesio į savo pačių reakcijas, galvojame apie tai, ką ir kaip mes pasakysime, atsakydami į pašnekovo kalbą, laukiame savo eilės kalbėti. Vietoj to pabandykite tiesiog klausytis ir suprasti asmenį, kuris jums rūpi.

      3. Sakykite tiesą.

      Sakykite tiesą, net jei tai kitam žmogui nebus smagu girdėti. Nepasiduokite pagundai slėpti nemalonius dalykus, kad viskas atrodytų geriau, nei yra iš tiesų.

      4. Priimkite kitą tokį, koks jis yra.

      Visi turime trūkumų ir tik aklai įsimylėję jų nepastebime kitame. Juk žmogus yra toks, koks yra ir dėl savo privalumų, ir dėl trūkumų. Verta priimti jį visą ir tokį, koks yra.

      5. Nepulkite kaltinti, visko neišsiaiškinę.

      Vietoj to, kad galvotumėte apie žmogų blogai, suteikite jam galimybę pasiaiškinti. Gal jie nenorėjo būti grubus ir jus įžeisti.  O gal jūs neteisingai sureagavote į jo žodžius ar veiksmus, nes ir taip buvote nusiminęs? Gal jis palietė jums skaudžią temą? Nustokite spėlioti – tieisog paklauskite, kodėl jis taip pasielgė.

      6. Atleiskite.

      Nereikia kaupti nuoskaudų. Taip kenkiate ir sau, ir santykiams. Jei tai smulkmenos, atleiskite ir užmirškite. Jei nuoskaudos rimtos, pakalbėkite apie jas, išskaykite, kas jus liūdina ir drauge ieškokite situacijos sprendimo.

      7. išsakykite, kuo žavitės.

      Sakykite savo mylimam žmogui, už ką jį vertinate, net jei tai jam sekasi be jokių pastangų. Girkite ir drąsinkite: juk jis nuostabus ir turi apie tai žinoti..

      8. Duokite nieko nelaukdami mainais.

      Dovanokite meilę, palaikymą, supratimą. Doivanokite daiktus, jei jie jam gali būti naudingi. Kartais geriau persistengti rūpinatis, nei iš viso to nedaryti.

       9. Būkite nešališkas.

      Nevertinkite žmogaus iš vieno poelgio. Kiekveinas nusipelno būti pažintas geriau, gauti antrą šansą, ištaisyti klaidas. Leiskite žmogui parodyti, koks jis gali būti ir ką gali jums duoti.

      10. Mylėkite nežiūrint į nieką.

      Net jei jūsų draugas, partneris, šeimos narys u-žsispyręs, kaprizingas, turi kitų nemalonių savybių – mylėkite jį.  Prisiminkite, kad tai tik žmogus, kuris bando išlikti šiame netobulame pasaulyje. Kaip ir jūs.

      Kiekvienam būna sunkių dienų, stresinių situacijų. Tokiu metu jaučiamės pasimetę, niekam tikę. Būtent žinojimas, kad kažkas mumis tiki, mus priima, leidžia tikėti, kad viskas bus gerai, mes esame ne vieniši, esame reiklaingi. 

      Skaityti komentarus