°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      „Yahoo“ įkūrėjas įspėjo dėl technologijų pasidalijimo, pasaulį grąžinsiančio į „tamsiuosius amžius“

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-11-22 21:00:00

      Vienas iš „Yahoo“ steigėjų Jerry'is Yangas penktadienį sakė, kad pasaulis dėl prekybos įtampos ir JAV ir Kinijos technologijų pasidalijimo rizikuoja prarasti pastaraisiais dešimtmečiais padarytą technologinę pažangą.

      J. Yangas įspėjo apie „nenumatytas pasekmes“, kurios gali kilti Vašingtonui ir Pekinui nutraukus tris dešimtmečius trunkantį abipusį bendradarbiavimą.

      „Manau, kad dabartinės tendencijos kenkia naujovėms“, – Pekine vykstančiame „Bloomberg“ Naujosios ekonomikos forume sakė J. Yangas.

      „Kyla pavojus grįžti į tamsiuosius amžius, jei nesiimsime standartizavimo, o rinka bus suskaidyta į neveiksnias dalis“, – pridūrė jis.

      Technologijų bendrovės „Lenovo“ generalinis direktorius Yang Yuanqingas teigė, kad technologijų pasidalijimas tarp JAV ir Kinijos yra netikroviškas. Jis teigė, kad technologinių standartų skirtumai vartotojams sukels diskomfortą.

      „Kaskart keliaujant į kitą šalį, teks pakeisti savo mobiliojo ryšio telefoną“, – kalbėjo jis.

      Technologijų pasidalijimas tarp Rytų ir Vakarų pastaraisiais mėnesiais sulaukė daug dėmesio, kadangi Vašingtonas Kinijos technologijų bendrovei „Huawei“ uždraudė pirkti JAV detales ir programinę įrangą.

      Jokia šalis negali savarankiškai sukurti infrastruktūrą ekonomikai, kuri yra priklausoma nuo duomenų, sakė JAV puslaidininkių gamintojos „Applied Materials“ generalinis direktorius Gary'is Dickersonas.

      „Geriausiai bendradarbiauja tos bendrovės ir šalys, kurios auga sparčiausiai, – sakė G. Dickersonas. – Būtent tos bendrovės kuria ateitį.“

      Skaityti komentarus