°C
      2024 04 19 Penktadienis

      E. Masiulio laiškai rodo, kad Prezidentės kova su oligarchais buvo apsimestinė

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      2018-05-03 09:00:00
      Prezidentė jau 2010 metais įrodė, kad yra priklausoma nuo alkoholio pramonės oligarchų. Jau tuomet ji pasirašė įstatymą, kuriuo atšaukė alkoholio reklamos draudimą. Tada tik 59 Seimo nariai balsavo už tai kad alkoholio reklama liktų, todėl, jeigu prezidentė būtų vetavusi pataisą, alkoholio reklamos draudimas būtų įsigaliojęs nuo 2012 metų ir taip būtų išgelbėjęs ne vieną tūkstantį jaunų žmonių nuo alkoholio pramonės skleidžiamo melo. Prezidentė nuolat kritikavo oligarchus, tačiau realiai dirbo jiems. E. Masiulis, nors ir paviešino laiškus dėl asmeninių priežasčių, realiai parodė, kad D. Grybauskaitė jį laikė tarpininku tarp jos ir oligarchų, tarp kurių buvo ir alkoholio, ir tabako pramonės atstovai.

      Prezidentė ginasi – konkretaus laiškų turinio patvirtinti negali

      Prezidentė Dalia Grybauskaitė LRT Televizijos laidai „Laba diena, Lietuva“ davė išskirtinį interviu dėl susirašinėjimo su E. Masiuliu. Ji patvirtino, kad skandalinga informacija apie susirašinėjimą su 106 tūkst. eurų kyšio paėmimu įtariamu E. Masiuliu teisinga. Tačiau interviu teigė nepamenanti tikslaus laiškų turinio.

      Buvęs bendražygis E. Masiulis pastatė Prezidentę į nepatogią padėtį

      Prezidentė buvo priversta kalbėti po to, kai Lietuvos ryto televizija paskelbė Eligijaus Masiulio interviu, kuriame jis papasakojo apie susirašinėjimą su Prezidente. Visuomenėje kilo labai daug klausimų dėl šio susirašinėjimo. Dar pirmadienį Prezidentės patarėjas M. Lingė pakomentavo susidariusią situaciją sakydamas, kad politinė byla yra politizuojama, tačiau nepaneigė susirašinėjimo su E. Masiuliu autentiškumo. Po tokio komentaro politikai A. Širinskienė, R. Karbauskis, V. Pranskietis viešai pasisakė, kad Prezidentė turi paaiškinti visuomenei, ar tokie laiškai buvo ir pradėjo kalbėti apie apkaltą.

      Prezidentė ginasi: tai oligarchų kerštas

      Prezidentė trečiadienį kalbėjo: „nesistebiu, kad tokie įvairūs dalykai pradeda rodytis spaudoje. Atitinkamai tikslas turbūt yra ir sukiršinti politikus, atkeršyti, bet tuo pačiu ir politizuoti bylą. Tai darė ir ankstesni oligarchai ir įmonės – tai ta pati „Snoro“ byla, Darbo partijos byla, partijos „Tvarka ir teisingumas“ byla ir daug kitų bylų. Matome, kad gynybinė pozicija labai panaši, todėl man reikia labai atsargiai kalbėti, kad net ir mūsų šiandieninis pokalbis nebūtų panaudotas byloje.“

      Ar Prezidentė per E. Masiulį galėjo kontroliuoti žiniasklaidą?

      E. Masiulis paviešino laišką, kuriame jo buvo prašoma „patraukti skaliką“, t. y. žurnalistą Tomą Dapkų, kritikavusį kandidatą į generalinius prokurorus, kuris realiai galėjo daryti įtaką tyrimui dėl MG Baltic politinės korupcijos bylos, kurioje yra teisiamas E. Masiulis. Šio politiko teigimu prokurorai netikėtai atsisakė į tyrimą įtraukti susirašinėjimą su D. Grybauskaite, kuri jo prašė įvairių dalykų, susijusių su MG Baltic. Prezidentė savo interviu teigia: „ net jeigu tekstas ir būtų panašus, gal ir bus panašus kai kur, nes toks susirašinėjimas kaip faktas iš tiesų tarp politikų ir manęs buvo, yra ir bus <...>“

      Skaityti komentarus