°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      Dulkių karalystės jūsų namuose

      Nuotrauka: Pixabay

      2018-04-07 11:00:00

      Dulkės tiesiog dievina kauptis po lovomis. Tai gali sukelti alerginę reakciją žmonėms, turintiems alergiją dulkėms.

      8 vietos, kur namuose kaupiasi daugiausia dulkių

      Šeimininkės namuose su dulkėmis kovoja į pagalbą pasitelkusios dulkių siurblius. Dažniausiai jos reguliariai siurbia atviras grindų vietas, kilimus, tačiau niekada neprisiliečia prie palangių, užuolaidų ar minkštų baldų. O būtent ten dulkių kaupiasi daugiau nei ant grindų.
      Kur namuose daugiausia kaupiasi dulkių? 

      Ištraukiamos dėžės
      Gal niekam ir nekilo mintis, kad ištraukiamas lovų dėžes ar spintų stalčius taip pat reikia išsiurbti. Tačiau jos reikalauja dažno tvarkymo ir, žinoma, su dulkių siurbliu. Einant laikui dulkės nusėda ant dėžėse esamų daiktų ar drabužių, „pasensta” ir dėžėse atsiranda nemalonus užsistovėjusių skalbinių kvapas. Taip, taip, močiutės spintos kvapas. 

      Čiužiniai
      Moterys žino, kad nėra nieko maloniau kaip gultis miegoti į ką tik pervilktą švarią patalynę. Ir šiaip, tvarka miegamuosiuose dažniausia būna nepriekaištinga. Tačiau ar visos žino, kad čiužinius tiesiog būtina reguliariai išsiurbti dulkių siurbliu? Nereikia to daryti kiekvieną kartą, kai tik įjungiate dulkių siurblį ar nutarėte pervilkti patalynę. Tačiau du ar tris kartus per mėnesį tai padaryti reiktų. 

      Po lova
      Dulkės tiesiog dievina kauptis po lovomis. Susirinkę dulkių klodai gali sukelti alerginę reakciją žmonėms, turintiems alergiją dulkėms. Reikėtų nepamiršti, kad po kilimų ir atvirų grindų vietų reikėtų išsiurbti grindis po lovomis, sofomis, foteliais. Jei sunku pasiekti tas vietas, bent kartą pr mėnesį prašykite pagalbos pas vyrus – tegu stumtelėja baldus. 

      Sofos ir foteliai
      Šiuos baldus reikia siurbti dulkių siurbliu kartą per savaitę. Nes ant jų, kaip ir ant kilimų, kaupiasi kalnai dulkių. Plaukų, augintinio kailio ir mikrobų. Visa tai galima plika akimi ir nematyti, tačiau patikėkite – visa tai ten yra. Ir gana sunkiai nuvaloma. Todėl, jei namuose yra augintinių, pirmiau sofas ir fotelius perbraukite drėgnomis guminėmis pirštinėmis, o tada siurbkite su specialiu antgaliu minkštiems baldams. 

      Užuolaidos ir žaliuzės
      Langų puošmenos pasidengia dulkėmis per vieną sezoną. Jei jūs mėgstate laikyti atvirus langus, dulkės cirkuliuoja kambaryje, nusėsdamos ant užuolaidų, žaliuzių, palangių. Todėl reikėtų dulkių siurbliu, užsidėjus specialų minkštą antgalį, išsiurbti užuolaidas bei žaliuzes bent kartą per sezoną. 

      Palangės
      Palanges galima nuvalyti atskirai šluoste. Bet kam, jei jos neišteptos, neaplietos, o tik sukaupusios dulkių sluoksnį? Dulkių siurblys puikiai tam tinka, todėl palanges reiktų nusiurbti tuo pačiu, kai bus siurbiamas kilimas ir grindys. 

      Kompiuterio klaviatūra
      Visą namie esančią techniką reikia valyti. Su šluoste, su specialiomis priemonėmis ar be. Ir kompiuterio klaviatūrą – taip pat. Susikaupusios dulkės trukdo klaviatūrai normaliai veikti. Ir ne tik dulkės. Pripažinkite, tarp klaviatūros mygtukų galima rasti ir trupinių, ir kitokių nešvarumų. Todėl neužtenka tik šluoste nuvalyti mygtukus. Geriau užsidėjus specialų antgalį išsiurbti visus klaviatūros tarpelius.

      Šluota
      Taip, taip – šluota. Gal tai ir skamba keistai, bet šluotą reikia kartas nuo karto išsiurbti. Tarp šluotos šerelių susirenka ypatingai daug dulkių, plaukų, augintinių kailio. Imate šluotą ir šluojate, o dulkės byra ir lieka ant grindų. Tai primena pasaką be galo, todėl nepamirškite išsiurbti šluotų. 

      Skaityti komentarus