°C
      2024 04 24 Trečiadienis

      ​Čempionų lygos ketvirtfinalio akistatose – sensacingi rezultatai ir neįtikėtinos dramos

      Nuotrauka: „Liverpool“ prieš Manchester „City“

      2018-04-17 21:00:00
      UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos visos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės. Jose netrūko dramos iki paskutinių sekundžių ir netikėtų rezultatų. Tarp keturių stipriausių komandų pateko „AS Roma“, „Liverpool“, Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“.

      Anglijos klubų mūšyje – „Liverpool“ eliminavo „City“

      „Liverpool“ klubas kiek netikėtai pirmose rungtynėse užtikrintai 3:0 nugalėjo savo varžovus ir žengė tvirtą žingsnį sekančio etapo link. „Manchester City“ komanda atsakomosiose rungtynėse ginklų nesudėjo. Įspūdingą formą šiame sezone demonstruojančius Pepo Guardiolos auklėtinius jau 2-ąją rungtynių minutę į priekį išvedė Gabrielis Jesusas. Tai buvo viskas, ką pavyko nuveikti šeimininkams. Mohamedo Salah įvartis išlygino rezultatą, o Roberto Firmino tikslus smūgis išvedė svečius į priekį ir tai leido „Liverpool“ patekti tarp keturių stipriausių Čempionų lygos komandų po dešimties metų pertraukos (5-1).

      „AS Roma“ privertė sensacingai kapituliuoti „Barcelona“ futbolininkus

      „Barcelona“ pirmose rungtynėse namuose žaidė užtikrintai ir po Daniele De Rossi bei Kosto Manolo įvarčių į savus vartus pirmavo 2-0. Gerardas Pique 59-ąją minutę padidino persvarą iki 3:0. Nors Edinas Džeko rungtynių pabaigoje sušvelnino rezultatą 3:1, tačiau Luisas Suarezas pridėjo šeimininkams dar vieną įvartį 4:1. Ir nors mažai, kas tikėjosi intrigos atsakomojoje akistatoje, tačiau „AS Roma“ spaudė savo varžovus ir tai davė vaisių – Edinas Džeko greitai nuginklavo vartininką, o Daniele De Rossi realizavo vienuolikos metrų baudinį 2:0. Kostas Manolas lemtingą įvartį pasiuntė į vartų tinklą 82-ąją minutę ir rezultatas tapo 3:0. „Barcelona“ per likusį laiką taip ir nesugebėjo išsigelbėti. „AS Roma“ sukūrė stebuklą ir išvykoje įmušto įvarčio dėka žengė į pusfinalį (4-4).

      „Bayern“ be didesnio vargo žengė į kitą etapą

      Miuncheno „Bayern“ komanda jau pirmose vykusiose rungtynėse Ispanijoje žaidė sėkmingai ir laimėjo rungtynes 2-1. Futbolo aistruoliai atsakomojoje akistatoje džiaugtis įvarčiais negalėjo -  švieslentėje buvo užfiksuotos nulinės lygiosios 0:0. Tai „Bayern“ klubui nesutrukdė patekti tarp keturių stipriausių komandų (2-1).

      „Real“ išsigelbėjo tik per teisėjo pridėtą laiką 

      Madrido „Real“ klubas pirmose rungtynėse nepaliko šansų savo varžovams. Cristiano Ronaldo du kartus nubaudė varžovų vartininką 2:0. Marcelo pridėjo dar vieną įvartį ir tai nugalėtojų titulą ginančiai „Real“ komandai leido susikrauti užtikrintą pranašumą 3:0. Atsakomosios rungtynės buvo itin dramatiškos ir „Juventus“ buvo per žingsnį, jog pakartotų „AS Roma“ užfiksuotą sensaciją. Mario Mandžukičius pelnė du įvarčius dar pirmajame kėlinyje. Dar didesnes Italijos klubo gerbėjų viltis atgaivino Blaise‘as Matuidi, kuris pridėjo trečiąjį komandos įvartį 3:0. Vis dėlto, jau per pridėtą teisėjo laiką Lucas Vazquezas krito baudos aikštelėje po susidūrimo su Mehdi Benatia. Teisėjas skyrė vienuolikos metrų baudinį ir tai įsiutino „Juventus“ komandos vartininką Gianluigi Buffoną, kuris prieš save išvydo raudoną kortelę. Cristiano Ronaldo šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į aikštėje po keitimo pasirodžiusio Wojciecho Szczesny saugomus vartus ir išvedė Madrido „Real“ klubą į pusfinalį (4-3).

      Skaityti komentarus