°C
      2024 04 19 Penktadienis

      Čempionų lygos aštuntfinalio kovose – užtikrintos pergalės ir dramos iki paskutinių sekundžių

      Nuotrauka: Pixabay

      2018-03-16 21:00:00

      UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos visos atsakomosios aštuntfinalio etapo rungtynės.

      UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos visos atsakomosios aštuntfinalio etapo rungtynės. Tarp aštuonių stipriausių komandų pateko Madrido „Real“, „Liverpool“, Turino „Juventus“, „Manchester City“, „AS Roma“, „Sevilla“, Miuncheno „Bayern“ ir „Barcelona“.

      PSG ir „Real“ akistatoje – Ispanijos klubo triumfas

      Ambicijų neslepiantis „Paris Saint-Germain“ klubas jau aštuntfinalyje surėmė ginklus su Madrido „Real“. Cristiano Ronaldo net du kartus tiksliai pasiuntė kamuolį į vartų tinklą ir padėjo Ispanijos klubui pirmose rungtynėse triumfuoti 3-1. PSG atsakomosiose rungtynėse turėjo verstis be Neymaro. Paryžiaus klubas žaidė agresyviai, tačiau pralaužti varžovų gynybos nepavyko. Cristiano Ronaldo 51-ąją minutę dar kartą šioje dvikovoje nubaudė Prancūzijos komandą ir išvedė svečius į priekį 1:0. Tuo šeimininkų problemos nesibaigė – netrukus Marco Verratti prieš save išvydo antrą geltoną kortelę PSG liko rungtyniauti dešimtyje. Edinsonas Cavani tiksiu smūgiu išlygino rezultatą 1:1, tačiau šioje akistatoje tašką padėjo Casemiro įvartis, kuris leido nugalėtojų titulą ginančiam „Real“ klubui žengti į kitą etapą (5-2).

      „Liverpool“ nepaliko šansų „Porto“

      „Liverpool“ komanda grįžo su trenksmu į Čempionų lygą po dviejų sezonų pertraukos. Anglijos klubas pirmose rungtynėse užtikrintai 5:0 sutriuškino varžovus ir žengė tvirtą žingsnį kito etapo link. „Porto“ šiose rungtynėse atliko vos 2 smūgius į vartų plotą. „Liverpool“ atsakomosiose rungtynėse sutvarkė formalumus ir nors švieslentėje degė nulinės lygiosios 0:0, tačiau užtikrintai žengė į ketvirtfinalį (5-0).

      Drama Londone baigėsi „Juventus“ pergale

      Gonzalo Higuainui prireikė vos 9 minučių, jog pirmose rungtynėse du kartus nuginkluotų varžovų vartininką ir išvestų „Juventus“ komandą į priekį 2:0. „Tottenham Hotspur“ sugebėjo atsitiesti po itin sunkios pradžios bei Harry Kane‘o  įvartis dar prieš pertrauką sušvelnino rezultatą 2:1, o Christiano Erikseno tikslūs smūgis padėjo išplėšti lygiąsias 2:2. Neįtikėtina drama vyko atsakomosiose rungtynėse „Wembley“ stadione, kurias stebėjo net 84 tūkstančiai susirinkusių futbolo aistruolių. „Tottenham Hotspur“ komandos gerbėjus iš savo vietų pakilti padėjo Heung-Mino Sono įvartis, kuris išvedė šeimininkus į priekį 1-0. Londono klubo svajonės žlugo vos per 3 minutes. Gonzalo Higuainas įvartį pelnė 64-ąją minutę, Paulo Dybala dar vieną pridėjo 67-ąją ir tai palaidojo anglų viltis šiose rungtynėse. Italijos klubas atliko vos 3 smūgius į vartų plotą, tačiau to užteko pelnyti dvejiems įvarčiams ir žengti į kitą etapą (4-3).

      Kitame etape – ir „Manchester City“

      Nuostabų futbolą šiame sezone demonstruojantis „Manchester City“ aštuntfinalio etapo reikalus sutvarkė dar pirmose rungtynėse. Anglijos komanda išvykoje nušlavė „Basel“ ekipą net 4-0. Pepas Guardiola atsakomosiose rungtynėse leido pailsėti komandos lyderiams ir tai kainavo brangiai – „Man City“ savų žiūrovų akivaizdoje netikėtai patyrė pralaimėjimą 1:2, tačiau tai nesutrukdė žengti tarp aštuonių stipriausių komandų (5-2).

      „AS Roma“ – tarp aštuonių stipriausių komandų

      Futbolo aistruoliai stebėjo permainingą kovą pirmose rungtynėse Ukrainoje. Cengizo Undero įvartis padėjo „AS Roma“ komandai išsiveržti į priekį 1:0, tačiau Facundo Ferreyra tiksliu smūgiu išlygino rezultatą, o Fredo įvartis padovanojo Donecko „Šachtar“ komandai pergalę 2:1. Atsakomosiose rungtynėse  intriga išliko iki  paskutinių sekundžių. Edinas Džeko pelnė vienintelį rungtynių įvartį, kuris „AS Roma“ klubui leido ne tik įveikti varžovą, bet ir išvykoje įmušto įvarčio dėka žengti į kitą etapą (2-2).

       „Sevilla“ netikėtai eliminavo „Man United“

      „Sevilla“ komandos futbolininkai pirmose rungtynėse sukūrė nemažai pavojingų progų. „Raudonuosius velnius“ gelbėjo puikiai žaidęs vartininkas Davidas de Gea. Komandoms taip ir nepavyko pasižymėti ir pasibaigus laikui švieslentėje degė nulinės lygiosios 0:0. „Manchester United“ atsakomųjų rungtynių pirmajame kėlinyje bandė kurti progas, tačiau didesnį dėmesį skyrė gynybai. Šeimininkai pradėjo žaisti aktyviau puolime antrajame kėlinyje, tačiau netrukus buvo skaudžiai nubausti. Po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Wissamui Ben Yedderui prireikė vos 2 minučių, kad pasiųstų kamuolį į vartų tinklą 1:0. Ispanijos klubo puolėjas pasinaudojo varžovų sutrikimu ir pasižymėjo dar kartą 2:0. Romelu Lukaku pelnė paguodos įvartį ir sušvelnino rezultatą, tačiau „Sevilla“ netikėtai „Old Trafford“ stadione eliminavo „Manchester United“ iš tolimesnių kovų (2-1).

      „Bayern“ be didesnio vargo žengė į kitą etapą

      Miuncheno „Bayern“ futbolininkai pirmose rungtynėse 5:0 sutriuškino „Bešiktaš“ klubą. Sirgaliai antrose rungtynėse Stambule intrigos taip pat neišvydo – Vokietijos komanda dar kartą užtikrintai 3:1 nugalėjo varžovus ir nesunkiai žengė į kitą etapą (8-1). 

      „Barcelona“ antrose rungtynėse susitvarkė su „Chelsea“

      Pirmosios rungtynės Londone baigėsi lygiosiomis 1:1. Willianas nuginklavo varžovų vartininką ir išvedė šeimininkus į priekį 1:0. Netrukus „Barcelona“ pasinaudojo varžovų klaidomis gynyboje ir Lionelis Messi pasiuntė kamuolį į vartus bei išlygino rezultatą 1:1. „Barcelona“ dominavo atsakomosiose aštuntfinalio serijos rungtynėse ir užtikrintai 3:0 nugalėjo Londono „Chelsea“ bei iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį (4-1). 

      Skaityti komentarus