°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      ​Budos patarimai gilios ir ilgalaikės laimės link

      Nuotrauka: Pixabay

      2018-04-14 13:00:00
      ​Kaip gerai, kad buvo Kristus ir Buda. Su jais susitiko tiek daug žmonių. Tiek daug apie juos rašė. Tiek daug užrašė jų įžvalgų ir istorijų. Ne veltui sakoma, kad viskas jau yra sukurta, belieka išmintingai gyventi. Viena svarbiausių laimingo žmogaus kompetencijų - jausti dabarties akimirkos svarbą, grožį ir unikalumą. Būkime įkvėpti paties Budos!

      Daugiau stebėkime ir supraskime

      Matykime tai, kas yra arti mūsų, kas yra šalia. Stebėkime tai ir bandykime suprasti. Realybės gilus suvokimas padeda mums priartėti prie mūsų unikalios gyvenimo esmės, prie savasties. Stebėdami kitų gyvenimus laimingesni netapsime.

      Visagalė meilė

      Kartais mes renkamės būti gerais, nes bijome būti nuobodžiais. Dauguma mūsų moka pataikauti. Tačiau svarbiausia yra garbingai elgtis su visais. Kai gerbiame kitus, gerbiame ir save. Ir tuomet gerbiame pasaulį. Tai padeda mums elgtis su visais iš meilės. Net ir kojas naudoti pagal paskirtį valia iš meilės. Nesvarbu, ką daro kiti. Mūsų atsakomybėje tik tai, ką mes galime duoti sau, kitam ir pasauliui.

      Pykčio skurdumas

      Mokykimės nesibarti. Pyktis - tai ne pats geriausias būdas išgyventi tuomet, kai kas nors mums nepatinka ir netinka. Pyktis yra labai svarbus jausmas, kuris dovanoja energiją keisti tai, ką galime pakeisti. Tačiau ne barnių būdu. Mokykimės atleisti, užmiršti ir atkakliai judėkime į priekį savo augimo keliu. Mums svarbios visokios patirtys.

      Atsisakykime smerkimo

      Pasaulis yra dažnai smerkiantis. Tačiau yra daug gerų posakių, įkvepiančių mus dažniau suprasti, pateisinti ir nesmerkti. Neseniai mano nuostabą į vieną situaciją mano dėdė vainikavo didele išmintimi: oi, vaikeli, mes nieko nežinom, kaip žmonės gyvena toje šeimoje. Teoriškai viskas yra aišku. O kaip mums tai pavyksta įgyvendinti praktiškai?

      Gyvenkime pagal galimybes

      Neįlipk į trumpalaikių kreditų liūną. Taupyk pinigus savo svajonei. Ir kai juos turėsi, įgyvendinsi ją. Tai moko mus savidisciplinos. Taip pat yra labai svarbu nesudaryti sąlygų kažkam pelnytis iš mūsų silpnos valios. Silpną valią verta stiprinti.

      Nemaitinkim negatyvo

      Kiekviename mūsų gyvena du vilkai. Vienas yra atsakingas už gerumą, kitas - už pyktį. Jie nuolat kovoja vienas su kitu. O laimi tas, kurį mes maitinam. Maitinkime savo baltuosius vilkus.

      Neprisiriškime

      Mėgaukis gyvenimu, tačiau neprisirišk prie daiktų ir žmonių. Jie - kaip inkarai mus stabdo nuo mūsų pačių sielų evoliucijos. Būkime laisvi. Tai nereiškia, kad reikia skirtis su vyru, jei mums kas nors nepatinka. Tai reiškia, kad atėjus laikui atsisveikinti su žmogumi, kuris jau eina, leiskime jam eiti. Mes esame tik pakeleiviai vieni kitiems.

      Galvokim, ką sakom

      Žodžio sugrąžinti negali niekas. Todėl galvokime, ką sakome. Išleiskime į pasaulį žodžius, kurie kitus džiugins. O jei išleidome, kurie skaudina, atsiprašykime ir pasakykime daugiau gražių žodžių. Nuo mūsų priklauso pasaulio erdvė, kurioje gyvename.

      Valdykime savo mintis

      Kaip galvojame, taip kalbame; kaip kalbame, taip ir gyvename. Kai mes galvojame "nieko gero", tai tinkamo elgesio iš savęs tikėtis taip pat negalime. Mūsų visas pasaulis yra konstruojamas mūsų minčių. Todėl valdyti savo mintis, jas tinkamai kontroliuoti ir susekti, o su netikusiomis atsisveikinti - bene geriausias įprotis, kurį galime pradėti formuoti jau dabar. Sėkmės!

       

      Skaityti komentarus