°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Britų pasididžiavimas – „Land Rover“ automobiliai

      Nuotrauka: Pixabay

      Autorius: Laura Rimgailė
      2018-04-08 17:00:00
      Anglija, nors ir nėra ta šalis, kuri pagamina daugiausiai automobilių, tačiau ji tikrai gali pasididžiuoti tuo, jog šioje šalyje pagaminti automobiliai yra vieni iš geriausių ir patvariausių visame pasaulyje. Jei gatvėje sutikto žmogaus paklaustume, su kokiais automobiliais jiems asocijuojasi Anglija, tai atsakymas, be abejonės, būtų, jog su „Bentley“, „Rolls-Royce“ „Mini Cooper“ arba „Land Rover“. Pastarieji išties verti dėmesio. Daug knygos puslapių šiems automobiliams skyrė žinomas britas, keliautojas ir laidų vedėjas Benas Folgas. Jo knyga „The Story of a car that conquored the world“ (liet. „Istorija apie automobilį, kuris užkariavo pasaulį“), – tai pagiriamasis žodis „Land Rover“modeliams ir jų įnašui į automobilių istoriją.

      „Land Rover“ automobiliai: tiek žemdirbiams, tiek lyderiams

      Pirmasis „Land Rover“ klasės automobilis buvo sukurtas 1948 m. Tuo metu klasikinio „Land Rover“ I serijos automobilio gamintojai buvo įkvėpti Amerikos „Willys Jeep“ modelio kūrėjų. Jei pažvelgtume į šiuos du modelius, matytume, kad tarp jų skirtumų beveik nėra.

      Nuo pat pirmųjų „Land Rover“ gamybos metų šie automobiliai buvo siejami su patvarumu ir  saugumu, todėl juos mėgo įvairių luomų žmonės: tiek prekybininkai, tiek žemdirbiai, tiek Didžiosios Britanijos lyderiai... „Land Rover“ automobiliu važinėjosi ir Anglijos ministras pirmininkas Vinstonas Čerčilis. Retos serijos automobilis V. Čerčiliui buvo padovanotas 80 - ojo gimtadienio proga, 1954 m.. Net nebuvo abejonių, jog šis automobilis užkariavo tiek paprastų, tiek ir labai žinomų Didžiosios Britanijos žmonių širdis.

      Trapioms moterims reikia galingų automobilių?

      Dažnai gatvėse galime pamatyti moteris, kurios vairuoja didelius ir galingus automobilius. Nieko keisto, nes juk moterys nori važinėti saugiai, tad investicija į didelį ir galingą automobilį yra pateisinama.

      Ar žinojote, jog viena iš gražiausių visų laikų moterų - Merlin Monroe mėgo „Land Rover“ automobilius? Prie vieno iš jų vairo moteris buvo užfiksuota 1957 m., paplūdimyje, netoli Niujorko.

      O štai 1985 m. Britanijos premjerė Margaret Thatcher į susitikimą su žmonėmis atvyko taip pat su „Land Rover“ klasės automobiliu.

      Kokias naujoves žada „Jaguar Land Rover“?

      „Jaguar Land Rover“ pradėjo kurti tokius automobilius, kurie gerokai palengvins vairavimą: automobiliai galės ne tik bendrauti tarpusavyje, bet ir skaityti kelio ženklus bei suprasti šviesoforo signalus.

      Dėl to jau praėjusių metų pabaigoje „Jaguar Land Rover“ kompanija pradėjo keturių metų projektą, kurio metu bus tobulinami bei testuojami įvairių tipų automobiliai. Taigi, kyla klausimas, o kuo pasižymės tokie, naujos klasės automobiliai? Apžvelkime keletą įdiegiamų ir jau dabar testuojamų funkcijų:

       „Roadwork Assist“ (liet. „Kelio darbų pagalba“) - naudojant kamerą sistema sukurs trimatį priešakinio kelio vaizdą, kuris suteiks daug naudingos informacijos vairuotojui.

      Hazard Ahead“ (liet. „Pavojus priešakyje“) – jeigu automobilis pristabdys ar visiškai sustos ir kels pavojų kitoms eisme esančioms mašinoms, „Hazard Ahead“ sistema išsiųs signalus, įspėjančius kitus, esančius vairuotojus.

      „Safe Pullaway“ (liet. „Saugus atstumas“) – padės vairuotojams apsisaugoti nuo avarijų, kurios labai dažnai įvyksta sankryžose, automobiliams per daug priartėjus vienas prie kito.

      Ir tai – tik keletas pagrindinių funkcijų, kurias turės naujieji automobiliai. Gamybos bei testavimo procesas jau prasidėjęs: manoma, jog iki 2020 metų daugiau nei 100 savarankiškų automobilių bus išbandomos Didžiosios Britanijos keliuose ir greitkeliuose.

      Taigi, panašu, jog naujos kartos automobiliai išties žada įnešti daug naujovių ir padės žmonėms keliauti saugiau bei paprasčiau.

      Skaityti komentarus