°C
      2024 04 23 Antradienis

      Bėgikė Eva Misiūnaitė: „Viskas įmanoma, jei turi gerą tikslą“

      Nuotrauka: Asmeninis archyvas

      2018-03-20 19:00:00

      E. Misiūnaitė nuo vasaros iki rudens vidurio veda nemokamas bėgimo treniruotes „Bėk lengvai“.

      Eva Misiūnaitė vaikystėje išbandė įvairius užsiėmimus. Mergina dvejus metus žaidė tinklinį, vėliau lankė krepšinį, karate, šokius, dailės mokyklą, tačiau tai džiaugsmo nesuteikė. Pirmoji pažintis su lengvąja atletika taip pat nebuvo sėkminga. E. Misiūnaitė pirmą kartą treniruotėje apsilankė būdama vos septynerių metų. Vis dėlto, mergina šią sporto šaką atrado iš naujo tik paaugusi, o dabar tai yra neatsiejama jos gyvenimo dalis.

      Sunkus darbas ir atsidavimas

      Evai Misiūnaitei įsimintiniausias startas buvo praėjusių metų Europos lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionate. Bėgikė normatyvą šioms varžyboms įvykdė likus tik keletui savaičių iki termino pabaigos. Lietuvė 400 metrų distanciją įveikė per 53,90 sek. „Turėjau tikslą įvykdyti šį rezultatą ir žinojau, kad niekas manęs nesustabdys. Normatyvą įvykdžiau tik priešpaskutinėse varžybose Latvijoje. Buvau labai laiminga, nes manau, jog viskas įmanoma, jei turi gerą tikslą“,- prisiminimais dalijosi E.Misiūnaitė. 

      Bėgikė džiaugiasi savo asmeniniais rezultatais, kadangi treniruotės reikalauja sunkaus darbo. „Lietuvos čempionate vasarą bėgau 200 metrų. Tai dariau nieko nesitikėdama, nes vienu metu atrodė, kad jau nebegaliu taip greitai judėti. Vėliau sužinojau, kad pagerinau savo rezultatą mažiau nei puse sekundės ir tai mane pakylėjo iki dangaus“,- apie netikėtą rezultatą pasakojo sportininkė.

      Nesustabdė ir traumos 

      E. Misiūnaitė dar šią vasarą buvo patyrusi traumą. Daugelis netikėjo, kad bėgikė pademonstruos tokius puikius rezultatus. „Visi sakė, kad mano sezonas nebus sėkmingas. Vis dėlto, įvykdžiau normatyvą į Europos čempionatą Berlyne ir dar pagerinau savo asmeninį rekordą 2 sekundėmis“,- teigė E.Misiūnaitė.

      Lietuvos bėgikė kovo mėnesį vykusiame Europos lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionate Belgrade užėmė 26-tą vietą. Sportininkei įspūdžiai iš šių varžybų liko iki šių dienų. „Eidama link starto žiūrėjau į žmones ir galvojau, kiek jų daug. Tokiu atveju nebežinai, kaip reaguoti į tokią atmosferą, nes jautiesi pagerbta, tačiau taip pat tai ir trikdo. Nuostabus jausmas“,- susižavėjimo neslėpė lengvaatletė.  

      E. Misiūnaitė džiaugėsi galimybe atstovauti Lietuvai. „Kažkam atstovaudamas žinai, kad tai darai ne tik dėl savęs, bet ir kitų. Ypatingai smagu yra kovoti dėl komandos. Turi rinkti taškus, kad ji išliktų lygoje arba pakiltų į aukštesnę“,- kalbėjo bėgikė.

      Motyvacija slypi aplinkoje

      Sportininko režime svarbiausia – gerai išsimiegoti ir pavalgyti. „Privalai treniruotis, kad galėtum įgyvendinti rezultatus. O poilsį kiekvienas supranta skirtingai. Vieniems tai yra pasivaikščioti gryname ore, kitiems pamiegoti. Svarbiausia – laikytis disciplinos, viską daryti laiku“,- sportininkų kasdienybę atskleidė E.Misiūnaitė.

      E. Misiūnaitę labiausiai motyvuoja artimoje aplinkoje esantys žmonės. „Turiu daug draugų, kurie demonstruoja labai aukštus rezultatus. Matau, kaip jiems sekasi, tai ir pati noriu juos pasivyti arba aplenkti. Konkurentai taip pat skatina siekti savų tikslų ir kuo aukštesnių“,- entuziastingai kalbėjo lengvaatletė.   

      Pagalba kitiems

      E. Misiūnaitė nuo vasaros iki rudens vidurio veda nemokamas bėgimo treniruotes „Bėk lengvai“. „Kauno maratonas ieškojo trenerio, kuris galėtų padėti. Turėjau tokios patirties, todėl sutikau prisijungti. Tai yra pats nerealiausias jausmas dalintis su kitais žmonėmis savo žiniomis, ką pasiekiau sportinėje karjeroje“,- džiaugsmo neslėpė bėgikė.

      Žmonės masinių treniruočių metu yra supažindinami su bėgimo nauda ir žala. „Yra toks mitas, kad taisyklingas bėgimas yra nuo kulno, tačiau taip nėra. Žmonės išgirsta, kad reikia bėgti nuo vidurinės pėdos dalies ir stengiasi save koreguoti. Taip pat duodame pratimus, kad jie bėgtų taisyklingoje pozicijoje“,- susitikimų nauda neabejojo E.Misiūnaitė. 

      Pasak Evos, judėjimas yra reikalingas žmogui. Vis dėlto, jis gyvenime turėtų atsirasti ne dėl pablogėjusios sveikatos. „Žinau vieną mergaitę, kuri sportuoti pradėjo tik dėl sveikatos problemų. Ji tai jau daro beveik metus laiko ir sakė, kad nebuvo atradusi geresnio dalyko savo gyvenime. Kartais nereikia turėti tikslo, tai reikia daryti dėl savęs“,- patarimais dalinosi Lietuvos lengvaatletė.

       

      Skaityti komentarus