°C
      2024 03 29 Penktadienis

      Ar lengva produktyviai susiplanuoti vasaros savaitgalius?

      Nuotrauka: Organizatoriaus nuotr.

      Autorius: sveikuoliai.lt
      2018-05-12 19:00:00
      Artėjant vasarai daugelį iš mūsų vis dažniau aplanko klausimai - kur gi reiks nuvykti? Kaip ilsėtis? Ką įdomaus nuveikti? Psichologai taip pat akcentuoja - kaip svarbu tinkamai pailsėti, pakeisti aplinką, atsipalaiduoti. Dirbantiems žmonėms dažnai sutinkamas atvejis, kai vasarą apskritai sunku gauti atostogas ar jos ne tokios ilgos, kokių norėtųsi. Tuomet ypatingai turėtume koncentruotis į savaitgalius ir efektyvų jų išnaudojimą. Keletas idėjų vasaros savaitgaliams.

      Mėgstantiems gamtą - šaunus pasirinkimas kartu su šeima ar keletu draugų - patraukti pažintiniais takais, kurių šiuo metu Lietuvoje netrūksta. Grynas oras, malonūs akiai gamtos vaizdai, maudynės ar piknikas - puikus būdas atsipalaiduoti, pabendrauti ir pajudėti fiziškai, mėgstantiems ramų poilsį.

      Muzikos gerbėjai, turbūt, savaitgaliais nepraleis progų nukeliauti į savo mėgstamų atlikėjų koncertus, pasidomėti dar negirdėta muzika ar šiltomis vasaros naktimis šėlti vakarėliuose po atviru dangumi. 

      Intelektualaus laisvalaikio šalininkams vasara galbūt nėra tokia dosni, kaip kiti metų laikai, bet ir karštuoju sezonu galima rasti dominančių seminarų ar paskaitų, tobulintis norimuose kursuose, skaityti gryname ore, o gal net ir pasivaržyti su aplinkiniais protų mūšiuose. Savaitgalį praleidus intensyviai geriau pailsime nuo kasdienės rutinos ar problemų darbe.

      Mėgstantiems sportuoti - vasara pats tinkamiausias metas. Saulėtą dieną turbūt sunkiai rasime laisvą tinklinio ar futbolo aikštelę. Besimėgaujančių vėjeliu minant dviračio pedalus amžius taip pat neapsiriboja tik vaikais, gerėjant dviračių infrastruktūrai šalyje, didėja ir riedančių skaičius. Taip pat vis daugiau sutinkame ir kitų vasariškų transporto priemonių: riedučiai, paspirtukai, riedlentės... O kur gi dar vandens pramogos - irklentės, baidarės, vandens dviračiai ar tiesiog rami žvejyba valtyje.

      Norintiems vieno savaitgalio metu patirti daug ir įvairių veiklų - puikus pasirinkimas yra savaitgalio festivaliai. Vasaros metu jų vyksta nemažai, belieka išsirinkti savo skoniui tinkamą. Vienas iš jų - aktyvias pramogas, įkvepiančias paskaitas ir draugišką aplinką apjungiantis jau šeštasis VAROM! summer fest’18.

      Renginys šiais metais vyks birželio 29 – liepos 1 dienomis, pušyne prie Pailgio ežero, vos 30 km nuo Vilniaus. Ypatingas dėmesys festivalyje bus skiriamas sukurti gyvoms diskusijoms su sričių profesionalais, lektoriais, paskaitose apie karjerą, finansus, žmonių santykius ir naujų įpročių formavimą. Festivalio programoje - gyva muzika, šokių užsiėmimai, atskira erdvė sporto treniruotėms bei varžyboms.

      Visą savaitgalį festivalio svečiai galės praleisti poilsiui subalansuotoje aplinkoje prie Pailgio ežero. Stovyklavimas, saulės vonios hamakuose, nuotykiai bei pažintys su sąmoningais žmonėmis - neišvengiami festivalio atributai! Organizatoriai jau dabar kviečia naujienas sekti www.varomparty.lt, rinktis savo favoritus ir pasimatyti vasarą!

      Renginys draugiškas šeimoms - šis festivalis yra be svaigalų, tad drąsiai galima atvykti ir su mažais vaikais. Taip pat organizatoriai vilioja jaukiomis smulkmenomis - palapinių miestelis ir atskiras šeimų kempingas be papildomo mokesčio, galėsite įsigyti sveiko maisto, užkandžių ir kitų skanėstų. Laukiami svečiai ir su augintiniais.

      Taigi, nors šiltasis sezonas mūsų krašte ir nėra ypatingai ilgas, bet jį praleisti produktyviai - tikrai galima.

       

      **

      „VAROM! summer fest’18“ vyks birželio 29 - liepos 1 d.  Vaikai įleidžiami nemokamai: iki 8 metų amžiaus (renginio vietoje pateikti amžių įrodantį dokumentą). Galimas dienos ir savaitgalio bilietias. Papildomi mokesčiai už palapinės statymą netaikomi. Daugiau informacijos:  www.varomparty.lt bei Facebook https://www.facebook.com/varomparty/

      Įsigyk bilietą į festivalį ir pamatyk, kad linksmybėms alkoholis nereikalingas: https://tickets.paysera.com/lt/event/varom-summer-fest-18-tavo-festivalis

      Skaityti komentarus