°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      Akcija "Darom" balandžio 21 d. tikisi sulaukti daugiau nei 200 tūkst. žmonių

      Nuotrauka: Pixabay

      Autorius: Mėta Šiaučiulienė | Všį "Mes Darom"
      2018-04-06 12:00:00
      Renginio tipas: Akcija "Darom" Renginio data: Šeštadienis, 2018 m. balandžio 21 d. Renginio pradžia: 10:00 Renginio pabaiga: Šeštadienis, 2018 m. balandžio 21 d. Renginio vieta: Visa Lietuva

      Kaip ir kiekvienais, taip ir šiais metais, akcija "Darom" vėl kvies prisijungti prie aplinkos tvarkymosi bei žmonių aplinkosaugos sąmoningumo ugdymo. 

      “Darom” akcijos, įvyksiančios balandžio 21 d. organizatoriai tikisi šiais metais sulaukti rekordinio dalyvių kiekio - daugiau nei 200 tūkst. arba beveik kas dešimto Lietuvos gyventojo. “Manome, jog dalyvių bus daugiau negu bet kada. Tai leidžia spręsti kaip aktyviai žmonės palyginus su keliais praėjusiais metais registruoja tvarkymosi taškus” - teigia, viena iš “Darom” koordinatorių Austė Juozapaitytė. Šiais metais taip pat planuojamas rekordinis upių valymas - iš viso tą planuoja daryti per 700 baidarininkų.

      Darom koordinatorė Ieva Vyšniauskaitė ypač džiaugiasi kad šiais metais akcijoje dalyvauja rekordinis seniūnijų skaičius - net 462, o taip pat rekordinis mokyklų skaičius - net 512. Organizatoriai tikisi, jog šie skaičiai iki balandžio 21 d. dar išaugs. “Darom” jau tradiciškai dalyvauja visos 60 savivaldybių ir daugiau nei 40 merų yra akcijos globėjai.

      Anot Austės Juozapaitytės, šiais metais organizatoriai norėtų sutvarkyti kiek galima daugiau atokesnių vietų, esančių toliau nuo didžiųjų miestų, todėl labai svarbu, jog visi norintys tiek organizuoti šiuos tvarkymus, tiek juose dalyvauti kuo skubiau registruotųsi www.mesdarom.ltpuslapyje ir žymėtų norimus tvarkyti taškus.  Tai daryti kviečiamos visos įmonės, klubai, organizacijos ir bendruomenės ar pavienės iniciatyvių žmonių grupės.

      2017 m. akcija įvyko daugiau nei 2.000 susirinkimo taškų ir juose dalyvavo daugiau nei 140 tūkst. žmonių.

      Skaityti komentarus