°C
      2024 03 29 Penktadienis

      A. Veryga: gaila, kad prezidentės pastabų sulaukėme tik dabar

      Nuotrauka: A. Veryga | BNS nuotr.

      Autorius: BNS informacija
      2018-07-11 08:00:00

      Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako apgailestaujantis, kad gydymo įstaigų pertvarką vetavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pastabų neišsakė anksčiau.

      „Labai gaila, kad neaiškumai kilo tik šiame etape, nes visi reforminiai teisės aktai buvo nuolat derinami su prezidentės komanda ir teisinius neaiškumus buvo galima išspręsti iki priėmimo Seime“, – BNS atsiųstame komentare teigė A. Veryga. 

      Pasak jo, prezidentės sprendimas nėra netikėtas, nes tam tikrus savo pastebėjimus dėl įstatymų pataisų ji išsakė praėjusią savaitę vykusiame susitikime. 

      Ministras sakė, kad dėl iškilusių teisinių klausimų ir galimo neatitikimo Konstitucijai pakartotinai konsultuosis su teisininkais ir su prezidentės komanda.

      Jis sakė tikįs, kad Seimas rudens sesijoje priims visus reikiamus su reforma susijusius teisės aktus.

      „Labai gaila, kad reforminiai sprendimai vėluoja, nes kai kurios sveikatos priežiūros įstaigos jau dabar susiduria su įvairiais sunkumais, o savivaldybių merai laukia sprendimų, kurie leistų efektyviau organizuoti sveikatos priežiūros įstaigų tinklą“, – teigė ministras.

      Jis tikino, kad pakeitimų tikslas nėra uždaryti ligonines ar kaip nors išskirtinai diskriminuoti privačias sveikatos priežiūros įstaigas.

      A. Veryga pabrėžė, kad įstatymų pakete yra ne vienas sprendimas, susijęs su skaidresne ir efektyvesne įstaigų valdysena – valdybos valdymo modelio įteisinimas, regionų tarybos, vadovų rotacija, nepriekaištingos reputacijos reikalavimai, sprendimai, susiję su taip trūkstamų slaugos paslaugų teikimo išplėtimu.

      Kartu ministras pabrėžė, kad prezidentė iš principo „palaiko sveikatos sistemos reformą ir būtinybę efektyviai organizuoti saugias ir kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas mūsų šalies pacientams“.

      D. Grybauskaitė teigia, kad gydymo įstaigų pertvarkai būtinos įstatymų pataisos suvaržo Konstitucijos garantuojamą paciento teisę pasirinkti sveikatos priežiūros įstaigą ir pažeidžia sąžiningos konkurencijos laisvę.

      Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

      Skaityti komentarus