°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      A. Juozaičio komitetas traukiasi iš Europos Parlamento rinkimų

      Nuotrauka: BNS nuotr.

      2019-03-13 17:00:00

      Kandidatas į prezidentus Arvydas Juozaitis pranešė, kad jo vadovaujamas sambūris „Lietuva yra čia“ traukiasi iš Europos Parlamento (EP) rinkimų ir remia Vytauto Radžvilo rinkimų komitetą „Susigrąžinkime valstybę“. 

      „Viena iš priežasčių, kodėl mes šitą padarėme, yra ta, kad daug jaunos energijos yra ir viename, ir kitame rinkimų komitete, ir tie jauni žmonės nelabai suprato, kodėl mums reikia eiti atskirai. Mums, vadovams, atrodė, kad gerai, tai yra demokratija, tegul renkasi iš dviejų komitetų rinkėjas, kuris šiuo metu bunda labai aktyviai. Tačiau rinkėjas kiek sutriko, tą sutrikimą mes matėme beveik mėnesį ir dabar po Kovo 11-osios pagalvojome, kad tautinės vienybės, susitaikymo labui netgi čia nebuvo ko taikytis, o tiesiog santarvės žengiant kartu labui reikia palikti rinkėją daug ramesnėje būsenoje, kad rinkėjui nebereiktų rinktis (tarp šių dviejų jėgų. - ELTA)“, - sakė A. Juozaitis.



      Pasak A. Juozaičio, minėtas sprendimas taip pat priimtas remiantis tyrimais, kurie rodo, kad dvi panašias vertybes deklaruojančios jėgos „Lietuva yra čia“ ir „Susigrąžinkime valstybę“ neturėtų konkuruoti politinėje kovoje: „Įvairūs tyrimai rodė, kad mums nereikia eiti lygia greta - bendra srovė bus stipresnė“.

      Pasak A. Juozaičio, su V. Radžvilu yra sutarta dėl abipusės paramos - V. Radžvilo vadovaujamas rinkimų komitetas „Susigrąžinkime valstybę“ parems jį Prezidento rinkimuose, o sambūris „Lietuva yra čia“ Europos Parlamento rinkimuose parems V. Radžvilo vadovaujamą politinę jėgą.



      Sambūrio „Lietuva yra čia“ nariai toliau esą dirbs Prezidento rinkimų kampanijoje padėdami A. Juozaičiui. 

      „Mes iš tų dvidešimties žmonių negalvojame kažką siūlyti integruoti į „Tautos forumą“, jie patys spręs. Galimi, aišku, pakitimai, rinkimų įstatymas leidžia sąrašą netgi šiuo metu dar kiek pakeisti, bet manau, kad tai nerealu. Nes mano visi dvidešimt žmonių lieka sambūryje „Lietuva yra čia“, ir jie koncentruosis tiktai Prezidento rinkimams“, - sakė A. Juozaitis. 

      Kartu jis pridūrė, kad sambūris „Lietuva yra čia“ buvo kurtas būtent Prezidento rinkimams, todėl koncentruotis į pirminį, vieną tikslą bus lengviau. 

      Skaityti komentarus