°C
      2024 04 25 Ketvirtadienis

      7 dalykai, kurių turėtumėte nebesigėdyti

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2019-03-05 09:00:00

      Tinklaraščio autorius Mark DeNicola dalinasi mintimis apie gėdą, kaip ji veikia mūsų kasdienybę ir dėl ko gėdytis neverta.

      Būdamas paaugliu ir sulaukęs dvidešimties, aš gėdijausi dėl visko, o savo elgesį laikiau socialiai nepriimtinu, todėl ne kartą atsisakiau eiti į pasimatymus ar net trukdžiau sau siekti tikslų, nes norėjau neišsiskirti iš kitų.

      Kokios buvo to pasekmės? Aš buvau mėgstamas visų, tačiau nelaimingas.

      Nors aš nekovojau su neteisybe ar nepatyriau kritikos, tačiau nebuvau savimi. Nuo tada man pasisekė patirti tai, apie ką visi šnabždasi: senstant imame mažiau rūpintis, ką kiti apie mus galvoja.

      Šiuo metu man yra beveik 30 metų, tad galiu drąsiai sakyti, kad kitų žmonių nuomonė apie mane man beveik nerūpi, nors gyvename socialinių medijų apsupty kur žmonės pastoviai reiškia savo nuomonę. Netikite? Mes visi žinome bent vieną žmogų, kuris gali praleisti kelias valandas fotografuodamasis ir keldamas nuotraukas į „Instagram“ tam, kad sulauktų dėmesio ir kitų pripažinimo.

      Nors šis procesas vyksta natūraliai, tačiau mes visi laikas nuo laiko patiriame gėdos jausmą dėl dalykų, kurių turėtume nesigėdyti. Nesvarbu, ar jums 16, 30, ar 85, žemiau yra pateiktas sąrašas dalykų, dėl kurių turėtumėte mažiausiai sukti sau galvą.

      1.Muzika, kurios klausotės

      Iki šiol, kai manęs paklausia, koks yra mano mėgstamiausias atlikėjas ar grupė, aš nesąmoningai stengiuosi išvardinti tuos, kurie „labiausiai priimtini“. Nors išvardintų atlikėjų muzikos aš klausau, tačiau jie neatspindi viso piešinio. Nuo antros klasės aš mėgstu popmuziką, ypač „NSYNC“ ir „The Backstreet Boys“ grupių dainas, tačiau tik artimiausi draugai žino tai.

      Žinau, kad ne aš vienas slepiu savo mėgstamiausias dainas, kurios verčia mus jaustis pakylėtais ir tik tuomet, kai esame „saugūs“ ir žinome, jog mūsų niekas neteis, klausomės jų. Jei šios dainos pakelia nuotaiką, tai kodėl jų klausomės tik duše?

      2.Dalykai, kuriuos veikiate laisvalaikiu

      Aš nepamokslausiu apie tai, kad laisvalaikiu reikia laiką skirti sau ir veikti tai, kas labiausiai patinka, man nerimą kelia tai, jog dalis žmonių nutyli ir nekalba apie savo pomėgius. Nesvarbu, ar mėgstate žaisti kompiuterinius žaidimus, skaityti romanus, ar statyti traukinių modelius, jūsų pomėgiai yra pagrindinis įrankis, kuriantis stiprius ryšius.

      Pagalvokite, kiek draugų galite rasti, kurie domisi tuo pačiu dalyku kaip ir jūs. Su šiais žmonėmis jūsų ryšis gali būti stipresnis nei su jūsų merginos/vaikino draugais.

      3.Jūsų emocijos

      Aš nemanau, kad mes visi tapome labiau emocionalūs ar per daug stipriai reaguojantys į kitų komentarus, priešingai – skatinu jus reikšti savo jausmus ir nekaupti visko savyje. Nors pasaulyje vyksta pokyčiai ir emocijų slėpimas nebėra priimtinas, tačiau vietos, kur tobulėti, dar yra.

      Aš esu įsitikinęs, kad geriausias būdas judėti toliau – to, kas tave slegia, ištransliavimas.

      4.Darbas, kurį dirbate

      Deja, ne visi mes galime dirbti darbus, kuriuos suvokia ir noriai priima visuomenė. Aš tuziną kartų bandžiau paaiškinti mamai, ką veikia socialinių medijų konsultantai, tačiau ji vis dar nesupranta, kaip aš uždirbu pinigų ir kitiems sako, jog dirbu „Facebook“.

      Taigi, nesvarbu, ar esate santechnikas, gydytojas, ar dirbate labai specifinį darbą kompanijoje, kuri nėra plačiai žinoma, priimkite ir kalbėkite apie tai. Tai pagrindinė priemonė, kuri padeda jums uždirbti, išlaikyti šeimą ir auginti vaikus, tad kodėl nesididžiuoti tuo? Be to, jei nemėgstate savo darbo, kalbėdami apie tai, ką veikiate, galite pritraukti naujų darbo pasiūlymų.

      5.Žmonės, su kuriais susitikinėdavote

      Gėda, kalbant šia tema, dažniausiai aplanko dėl dviejų dalykų.

      Pirma, dėl kokybės. Jūs greičiausiai susitikinėjote bent su vienu žmogumi, kuris buvo „išprotėjęs“ ir visi aplink jus matė, jog nesate skirti vienas kitam.

      Antra, dėl kiekybės. Jūs susitikinėjote su per mažai žmonių, arba jūs jau spėjote pamesti pasimatymų skaičių, bet kokiu atveju visuomenė yra linkusi teisti. Nepriklausomai nuo to, ar susitikinėjote su mažai, ar su daug žmonių, turite prisiminti, jog jie prisidėjo prie to, koks jūs esate šiandien.

      6.Jūsų banko sąskaitos likutis

      Aš nesiūlau visiems atvirai demonstruoti savo banko sąskaitos likučio. Aš noriu, kad mes neleistume santaupoms nuspręsti, kaip jaučiamės ir kaip bendraujame su kitais.

      Mes nemėgstame tų, kurie nenutildami kalba apie savo turtus, lygiai taip pat negalime pakęsti tų, kurie sumenkina save, nes mano, jog jų finansinė situacija paverčia juos beverčiais. Priminkite sau savo vertę, o bendraudami su kitais nenuvertinkite savęs, tai gali atnešti daugiau sėkmės nei galėtumėte įsivaizduoti.

      7.Turinio, kurį skaitote

      Kadangi tokio pobūdžio turinį kuriu jau aštuonerius metus, galiu tvirtai pasakyti, kad pasaulyje yra daug daugiau žmonių, kurie ieško šios informacijos, nei galėtumėte pagalvoti. Tačiau, jei tai jums nepadeda, priminkite sau, jog skaitydami tokio tipo tekstus, jūs stengiatės tapti geresnis. Nuo kada tai tapo kažkas, ko turėtume gėdytis? 

      Skaityti komentarus