°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      ​21 dienos nusilenkimo iššūkis

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-04-29 15:00:00
      Sakoma, kad visi mes esame egoistai. Sakoma, kad įvairios dvasinės praktikos mažina egoizmą. Siūlau 21 dienos nusilenkimo iššūkį. Jei patiks, kartokite kasdien. Blogiau nebus.

      Nusilenkimo prasmė

      Taip jau yra, kad daugumai mūsų nusilenkti prieš kitą žmogų yra labai sudėtinga. Psichikos gynybos mechanizmai ir ego sistema saugo mus nuo nuolankumo, todėl gali kilti įvairių absurdiškų minčių, pvz.: kodėl aš turiu prieš kažką lankstytis?, nusilenkimas - tai nusižeminimas ir pan. Visgi, kuo daugiau žmogus sunkumų turi, tuo daugiau nusilenkimų reikia.

      Kaip pradėti?

      Siūlau pradėti dieną nuo Saulės pasveikinimo. Jis atpalaiduos, padės susikoncentruoti į kvėpavimą ir truputį atitolins mūsų mintis nuo nusilenkimo fakto. Po Saulės pasveikinimo siūlau atsiklaupti ant kelių, lenktis žemyn taip, kad kakta pasiektų grindis, o rankas ištiesi šalia kūno į priekį delnais į grindis. Tokioje pozicijoje kartokime: atsiprašau, atleisk man, ačiū tau, myliu tave. Būkime nusilenkę tol, kol norėsis. Jausmas, kad jau laikas atsistoti, ateina savaime. Kartokime tai rytais ir pradėkime dieną su didesniu nuolankumu.

      Lenkimės prieš kitus

      Kas linki savajam ego didesnio iššūkio, verta klauptis prieš kitus žmones. Žinoma, klauptis verta prieš artimuosius. Nustebtumėte, kaip lengva atsiklaupti prieš svetimus. O prieš savus - tai jau valios pastangų reikalaujantis procesas. Visgi, galima pradėti saugiu būdu. Įsivaizduokime, kad prieš mus stovi mama ir klaupkimės prieš ją su tais pačiais žodžiais mintyse ar lūpose. Mama - tai svarbiausias žmogus, prieš kurį verta išmokti nusilenkti. Kai pavyks su mamos fantomu, pavyks ir su gyva mama.

      Gerinkime save

      Sakoma, kad kai žmogus lenkiasi, jo mažasis AŠ nusilenkia prieš didįjį, dieviškąjį AŠ. Nusilenkimų yra įvairių. Mano aprašomas yra mažasis, pusinis nusilenkimas. Galima lenktis visu kūnu gulant ant žemės. Svarbu žinoti, kad kuo daugiau sunkumų patiriame, tuo dažnesnės nusilenkimų praktikos mums reikia. Nesvarbu, kokie tie sunkumai. Nusilenkimai mus palydės į didesnį nuolankumą, vadinasi, į didesnį realybės priėmimą. Juk viskas vyksta su Dievo valia, o to pripažinimas, įsisąmoninimas padeda žmogui nesikankinti arba kankintis mažiau.

      Gerinkime santykius

      Jei patiriame sudėtingus santykius su kokiu žmogumi, pasikvieskime jo fantomą ir nusilenkime pagal aprašymą. Nemanykime, kad nusilenkimas mus žemina. Priešingai, nusilenkimas mus pakylėja. Jauskime savo širdį, nusilenkimo metu ji turi šilti, randasi ramybės ir taikos pajautimas. Ateina susitaikymas ir tai yra gėris. Žmonės klausia, kiek laiko reikia būti toje pozicijoje. Nėra laiko limito. Kiekvienam ateina savas laikas pakelti galvą nuo žemės. Tik viena aišku - neskubėkime to daryti. Jau geriau klūpėti ilgiau nei trumpiau. Su kasdiene praktika ateis aiškumas. Todėl sakau - pradėk ir viską tu pajausi. Būkime laimingi!

      Skaityti komentarus