°C
      2024 04 25 Ketvirtadienis

      10 požymių, išduodančių jūsų skurdumą

      Nuotrauka: Katrina_S

      2018-03-05 04:00:00

      Kas sugalvojo, kad atlaso arba šilko patalynė – prabangos ženklas?

      Ar kada nors susimąstėte, kad jūsų būstas gali papasakoti apie jus gerokai daugiau nei manėte? Būtent! Atskiri dekoro elementai, aksesuarai ir madingi elektroniniai įrenginiai, kuriems jūs jaučiate silpnybę, tiesiog pasako, ar jiems čia vieta, ar gyvenate pasiturinčiai ir pagal savo finansines galimybes. Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį, jei nenorite pagarsėti kaip „skurdžiai gyvenantys žmonės“.

      Liuks klasės daiktai

      Ribotų finansų žmonės mėgsta pirkti brangius daiktus (aksesuarus, dekoro elementus, techniką ir t.t.), kad įrodytų, jog jie taip pat gali atrodyti „kieti”. Ir nesvarbu, kad tokiam pirkiniui teks imti ir vėliau grąžinti kreditą, svarbiausia – padaryti įspūdį.

      Teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad tai neveikia – tai, kad jūs gyvenate ne pagal galimybes, matosi iš kilometro. Dizaineriai netgi turi posakį tokiai pseudo prabangai:

      „Kam Jums Chanel rankinė ar Christian Louboutin bateliai, jei Jūs važinėjate metro ar autobusu?”? Tą patį galima pasakyti ir apie būsto dekorą. Į akis visada krenta ne pagal kišenę įgyti prabangūs daiktai, bendrame interjero kontekste atrodantys kaip svetimkūniai.

      Atsisakymas būtino dėl madingo

      Galima sutikti tokių žmonių, kurie atsisako būtiniausių daiktų (maisto, transporto paslaugų ir t.t.), kad tik sukauptų pinigų madingam išmaniam telefonui, paskutinio modelio nešiojamam kompiuteriui ar gražiam aksesuarui, kurio staiga prisireikė.

      O reikėtų nepamiršti, kad mada keičiasi labai greitai ir nesileisti suvedžiojamiems momentinio troškimų impulso. Kas žino, gal kol Jūs, atsisakydami gyvenimo malonumų ir patogumų taupysite įsigeistam daiktui, ims ir atsiras dar geresnė naujovė. Ir ką? Atsisakysite dar daugiau ir taupysite ilgiau?

      Sėkmės demonstravimas

      Pasiturintys žmonės paprastai nedemonstruoja savo finansinės padėties ir stengiasi kuo mažiau afišuoti, kiek pinigų jie gali ir yra įpratę išleisti. Lygiai taip pat jie rūpinasi ir savo namais. Viskas turi būti parinkta skoningai, jokio iššaukiančio patoso ir jokių didžiavimųsi. Priešingai elgdamiesi tik bandote atrodyti turtingesni nei esate.

      Meldimasis prekės ženklams

      Tai tinka kalbant ir apie namų dekorą, ir apie aprangą, ir apie buitį. Galima sakyti, kad tai pats pagrindinis požymis, skiriantis skurdžių nuo padoriai uždirbančio žmogaus. Trokšdami turėti daiktų su vienokia ar kitokia garsia etikete, jie pasiryžę netgi pasiimti kreditą kelionei į Turkiją, kad oro uosto duty-free parduotuvėse įsigytų garsaus prekės ženklo daiktą. Arba labai ilgai tam taupo, o kai įsigyja kažką, nepamiršta pademonstruoti kiekvienam į svečius užsukusiam žmogui.

      Dideli veidrodžiai ir baldai su veidrodiniais paviršiais

      Interjero profesionalai pataria atsargiai rinktis didelius veidrodžius, netgi jei jie ypatingai gražiai dekoruoti. Tiesiog reikia žinoti, kur juos kabinti, kitaip jie gali atrodyti labai vulgariai. Sutikite, noras save apžiūrinėti iš visų pusių yra gana keistas. Dėl baldų veidrodiniais paviršiais – nėra prastesnio ir pigesnio vaizdo už pirštų anstpaudais nusėtus paviršius.

      Atlaso arba šilko patalynė

      Kas sugalvojo, kad atlaso arba šilko patalynė – prabangos ženklas? Tiesą pasakius, pasiturintys žmonės niekada nesirinks tokios neskoningos patalynės. Jie geriau rinksis kokybišką medvilnę ar liną.

      Begalė pliušinių žaislų

      Interjero dizaineriai net pavargsta aiškindami, kad namuose pliušinių žaislų gali būti tik tada, jei juose yra mažų vaikų. Visais kitais atvejais – tai beskonybės demonstravimas. Gražiai eilute ant lovos susodinti pliušiniai žaislai greičiau glumina, nei kelia susižavėjimą. Todėl neverta laikyti namuose šių dulkių rinkėjų.

      Daugybė dekoratyvinių pagalvėlių

      Taip, taip – dekoratyvinės pagalvėlės turi teisę “gyventi” jūsų namuose, bet tik ribotais kiekiais. Na, ant sofos jos atrodys neblogai, bet ant miegamojo lovos – tai jau kvepės naftalinu ir prastu skoniu.

      Paveikslų reprodukcijos ar spauda ant drobės

      Nei vienuose padoriuose namuose ant sienų nerasite dailės spaudinių, kaip kokybiškai jie bebūtų atspausdinti. Šiuo metu labai madinga spauda ant drobės, tačiau bet koks taip pateiktas paveikslas atrodys pigiai. Bet koks padirbinys gadina tiek Jūsų, tiek Jūsų būsto įvaizdį. Kiekvienam paveikslui turi būti parinktas tinkamas rėmas ir tik tada yra prasmė juo papuošti namų sienas. Visus kitus padirbinius, dizainerių teigimu, reikia palikti baldų salonuose ir jokiu būdu netempti jų namo.

      Apsilaupiusios sienos, išblukę badai

      Prieš 5-7 metus arba dar seniau darytas remontas aiškiau negu aiškiai pasako, kad pinigų Jūs neturite. Galvoje turimas ne močiutės butas, atnaujintas dar praėjusiame šimtmetyje. Kalba eina apie gipso detalėmis išpuoštus, kolonomis ir paauksuotomis arkomis dekoruotus namus – juk pamenate tą madingą eklektiką? Aišku, dabar ji kelia siaubą ir juoką. Šiandien vis daugiau žmonių renkasi minimalizmą arba šiuolaikiškai pateiktą klasiką. Kalbant apie spalvą praradusius baldus – kokie mėgiami jie bebūtų, atsikratykite jų arba atnaujinkite – padovanokite jiems antrąjį gyvenimą. Juk nutriušęs gobelenas ar apsilupęs stalviršis liudija tai, kad piniginėj švilpia vėjai.

      Skaityti komentarus