°C
      2024 04 20 Šeštadienis

      10 naudingų patarimų kiekvienai dienai: sveikatai, sėkmei, laimei

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-05-29 20:00:00
      Kiekvienam iš šių 10 dalykų nereikia daug pastangų. Darykite juos kiekvieną dieną. Pastangos sukurs harmoniją jūsų gyvenime.

      1. Skirkite kasdien bent pusę valandos fiziniams pratimams.

      Galite šį laiką išskaidyti į dvi dalis:  15 ryte ir 15 minučių dienos metu.  Darykite tempimo, jogos pratimus, užsiimkite pilatesu, plaukimu, tenisu, šokiais – jūsų kūnui naudingos įvairios fizinės apkrovos. Svarbu, kad jos būtų reguliarios ir įtrauktų skirtingas raumenų grupes.  

      Kūno sveikata – gyvenimo pagrindas. Nuo to priklauso jūsų energijos lygis, nuotaika, darbingumas

      2. Gerkite pakankamai vandens.

      Nors apie tai kalbama ir rašoma gana daug, vis dar yra nemažai žmonių, kurie geria labai mažai vandens. Vanduo yra žvalumo garantas, jis gali mums pridėti energijos. Jis išplauna toksinus iš kūno ir atskiedžia kraują. Nuo to priklauso nuo maistinių medžiagų patekimas į kiekvieną mūsų kūno ląstelę. Vanduo gražina odai jaunystę. 

      Svarbu gerti kokybišką vandenį: gyvą ir švarų, bet jokiu būdu ne distiliuotą ar virintą. Naudinga  gerti specialų, struktūrinį vandenį. Mūsų kūnas, iš esmės, susideda iš vandens. Gaudami struktūrinį vandenį visi organai pradeda darniai veikti.

        

      3. Planuokite savo dieną.

      Būtinai turėkite sąrašą darbų, kurie skatina jus siekti tikslo ir padeda įgyvendinti jūsų svajones. Dieną be plano kaip laivas be vairo. Jis gali tik suktis vienoje vietoje arba dreifuoti kaip bangos neš.

      Planai rodo, kad žmogus valdo savo gyvenimą, kad jis yra jo šeimininkas. Toks žmogus tvirtai žino, kur ir kodėl jis eina, jis aiškiai sutelkia dėmesį į savo tikslą.

      Nedarykite to, ko nėra dienos plane. Jei atsirado naujų reikalų, juos planuokite rytojui.

      4. Neatidėliokite svarbių reikalų vakarui.

      Būtinai nustatykite suplanuotų darbų prioritetus. Visada pradėkite nuo svarbiausių ir skubiausių. Būtent toks požiūris daugeliui jau padėjo pasiekti sėkmę. Taip suplanavęs žmogus spėja atlikti visus svarbius darbus. Tik po svarbių reikalų užbaigimo galite pereiti prie mažiau svarbių užduočių. O atlikus viską galima kurti kitą sąrašą.

      Vakarą verčiau skirti bendravimui su savo šeima, artimais žmonėmis, poilsiui ir mėgiamai veiklai.

      5. Nusistatykite dienos išlaidų limitą.

      Pinigai pasižymi įdomia savybe: kad ir kiek daug jų būtų mūsų kišenėje, jie greit pasibaigia. Nusistatykite dienos limitą ir mokykitės išsitekti su šia suma. Tai padės jums valdyti savo piniginius srautus ir galų gale gyventi be skolų. Taip galite išmokti taupyti brangesniems pirkiniams ar kelionėms.

      Daugelio žmonių problema ne tame, kad jų pajamos per mažos, o tame, kad jie priprato per daug išleisti ir negeba valdyti savo piniginių srautų.

       

      6. Padarykite nors kažką, kad padidintumėte savo pajamas.

      Tie, kas dirba samdomą darbą ir gauna pastovų atlyginimą gali manyti, kad viskas taip ir liks, nereikia daugiau nieko daryti. Tačiau šiems žmonėms turime nemalonią naujieną – anksčiau ar vėliau ateis pensija ir teks arba „susiveržti diržus“, arba galvoti, kaip gauti papildomų pajamų.

      Verčiau pagalvoti apie tai iš anksto ir neskubant kažką daryti kiekvieną dieną.

      7. Dėkokite už tai, ką turite ir kas ateina į jūsų gyvenimą.

      Mokykitės pastebėti tą gėrį, kuris yra jūsų gyvenime.  Kasdien užsirašinėdami tris gerus savo gyvenimo/dienos įvykius ar pastebėjimus tapsite gerokai laimingesni. Tai patvirtina ir mokslas. Jau po savaitės tokios praktikos sulauksite pokyčių, pajusite daugiau vidinės ramybės 

      Jūsų dėkingumas praneša Visatai, kad džiaugiatės tuo, ką ji jums dovanoja. Visiems patinka, kai vertinama, ką jie daro. Atsakydamas į jūsų dėkingumą Pasaulis stengsis jums duoti vis daugiau gero. 

          

      8. Skirkite sau bent 20 minučių per dieną.

      Kai užsiimame einamaisiais reikalais, sprendžiame savo ir svetimas problemas, mes pamažu prarandame energiją. Raskite laiko poilsiui ir pasikrovimui. Vaikščiokite, medituokite, klausykite malonios muzikos, bendraukite su gamta, svajokite.

      9. Būkite pozityvūs.

      Pabandykite tapti gerumo šaltiniu. Bumerango dėsnis teigia, kad visa tai, ką duodate kitiems, būtinai grįžta ir į jūsų gyvenimą. Be to, padėdami kitiems darome pasaulį geresniu. Dovanoti galima ne tik daiktus ar pinigus, bet ir gerą nuotaiką, šypseną, džiaugsmą.

      Išmokite ramiai priimti bet kokią savo gyvenime nutinkančią situaciją. Ramus ir teigiamas požiūris į tai, kas vyksta, yra būdingas visiems savimi pasitikintiesiems žmonėms. Kadangi jų gyvenime yra pusiausvyra, jie pasitiki pasauliu ir gali išspręsti visas problemas.

      10. Rūpinkitės artimaisiais.

      Kasdienybės šurmulyje dažnai pamirštame, kad svarbiausias dalykas mūsų gyvenime yra mūsų artimi žmonės. Jie myli mus be jokių sąlygų. Jie sutinka palaukti, kol turėsime laiko. Bet vieną dieną gali būti vėlu. Yra veiksmų, kuriuos reikia atlikti laiku.

      Kiekvieną dieną pabandykite padaryti bent vieną malonų dalyką savo šeimai ir draugams. Paskambinkite savo tėvams, dovanokite savo žmonai gėles, pasivaikščiokite su vaikais, parašykite draugui laišką arba eikite kažkur drauge su artimais žmonėmis.

      Linkime sveikatos ir harmonijos!

       

      Skaityti komentarus