°C
      2024 03 28 Ketvirtadienis

      2050-aisiais žmonės dalyvaus savo laidotuvėse kaip robotai

      Nuotrauka: Getty Images nuotr.

      2018-07-30 07:00:00

      Pasak futurologisto Dr. Ian Pearson, 2050-aisiais žmonės dalyvaus savo pačių laidotuvėse kaip robotai. Jo manymu, be pensijos ir finansinio saugumo ateityje dabar yra pats metas atsidėti pinigų ir smegenų duomenų išsaugojimui.  

      Ian Pearson, kuris 85 proc. teisingai nusakė, kas mūsų lauks po 10 ir po 15 metų, sako, kad žmonės vieną dieną (ne tokioje tolimoje ateityje) gebės įdiegti savo mintis į mašiną, kol dar bus gyvi. Tokiu būdu dar turės laiko padidinti roboto intelektą, pagerinti atmintį ir jutiminius gebėjimus.

      Išoriniai IT prietaisai gebės nepastebimai prisijungti prie smegenų, sako Pearson. Be to, mokslininkas teigia, jog kai fiziškai mirsite, beveik visos jūsų smegenys funkcionuos... robote.

      „Maždaug 2050-aisiais 99 pr0c. jūsų proto funkcionuoja robotuose dažniau negu jūsų galvose“, - pranašavo Pearson savo tinklaraštyje „Futerizon“.

      Kai jūsų kūnas galiausiai pasensta ir miršta. Pearson sako: „tarkime. jei jūs sutaupėte ir pasiruošėte pakankamai“, tuomet jūs paprasčiausiai galite perkelti savo smegenų duomenis į androidą „dalyvauti savo laidotuvėse, o po to tęsti gyvenimą, kaip prieš tai, tik jaunesniame ir patobulintame kūne.“

      „Kai kuriems žmonėms gali tekti laukti iki 2060-ųjų ar dar vėliau, kol tokių androidų kainos sumažės ir jie galės juos įpirkti“, - sako Pearson. „Trumpai tariant, jūs galite keisti kūnus kiek tik norite kartų, nes jūsų protas yra  kitur, androidas tėra laikina talpykla, tik transportas jutimams.“

      Vis dėl to kyla klausimas, kam priklausys jūsų smegenys, kai jūs paliksite Žemę kaip svarbus asmuo.

      Kaip ir kiekvienas geras pasiūlymas, taip ir šis skamba per gerai, kad būtų tiesa. Pearson paaiškina, kad duomenys bus saugomi „cloud“, o ne jūsų asmeniniame serveryje, todėl duomenys priklausys „Google“, „Facebook“, „Apple“ ar kažkam panašaus ateityje.    

      Tokia ateitis gali būt tapatinama su sielos pardavimu velniui, nes vartotojai galės parduoti per visą gyvenimą sukauptas žinias ir prisiminimus tam, kad taptų nemirtingi: „Jums iš tikrųjų gali nebepriklausyti jūsų pačių protas.“ 

      Skaityti komentarus