°C
      2019 10 14 Pirmadienis

      Kaip viską valgyti ir lieknėti - 5 gudrybės

      Nuotrauka: Pixabay nuotr.

      2018-10-22 21:00:00

      Kiekviena moteris svajoja valgyti viską ir ne tik nestambėti, bet dargi įsigudrinti numesti papildomus kilogramus. Fantastiškai skamba? Štai ir ne!

      Vos penki paprasti pokyčiai kasdieniame racione padės išlaikyti puikią figūrą! Nereiks laikytis jokių alinančių dietų, pakaks keletą įprastų produktų pakeisti sveikesniais, skoninėmis savybėmis niekuo nenusileidžiančiais įprastiems.

      1 - Mielinę duoną keiskite bemiele grūdėta

      Mes visi mėgstame duoną ir neįsivaizduojame be jos pietų, vakarienės, o kur dar mėgstami sumuštiniai? Štai juos kaip tik ir stenkitės daryti nedidukus, vieno kąsnio – taip kelis kartus sumažinsite gaunamų kalorijų skaičių. Pamažu mielinę duoną keiskite bemiele, kepta iš viso grūdo miltų – tuomet maistas bus ir vertingas.

      2 - Avokadas vietoj sviesto

      Avokadas – geras sviesto pakaitalas. Du arbatiniai šaukšteliai avokado masės vietoj dviejų šaukštelių sviesto duos tik 154 kalorijas ir sumažins sočiųjų riebalų kiekį 14 gramų. Be to, avokadas labai naudingas esant širdies kraujagyslių ligoms.

      3 - Bulvių traškučius keiskite į daržovių

      Na kam nepatinka bulvių traškučiai? Ir, nors graužia sąžinė, perkame juos vėl ir vėl. Šis produktas labai kaloringas, o naudos jame, žinoma, maža. Bet juos lengvai galite pakeisti daržovių traškučiais, pavyzdžiui, iš kale kopūsto ar saldžiųjų bulvių. Jie maistingi, ir, tuo pačiu, daug mažiau kaloringi, jei lygintume su įprastais bulvių traškučiais, be to, juos lengvai galima pasigaminti namuose ir skaniai triaukšti žiūrint mėgstamą filmą.

      4 - Ribokite šokolado vartojimą

      Jei jūs dievinate šokoladą, neįsivaizduojate be jo gyvenimo ir kasdien suvalgote plytelę ar daugiau, turbūt suprantate, kad tai gali turėti įtakos jūsų svoriui? Ką daryti? Galite pasigaminti savo šokoladą: ištirpinkite gabalėlį juodojo šokolado, pridėkite smulkintų riešutų, vaisių – daug tokio skanėsto nesuvalgysite, o savo poreikį šokoladui patenkinsite. Kitas variantas – tamsaus šokolado fondiu su šviežiais vaisiais, uogomis. Galima šiame šokolade mirkyti ir nesaldintus kukurūzų traškučius. Pasitelkite fantaziją, o rezultatas netruks pradžiuginti!

      5 - Vartokite mažiau druskos

      Praktiškai jos patiekalas neapsieina be druskos – taip mes geriname jo skonį. Tačiau per didelis druskos vartojimas gali gali sukelti diabetą ar padidėjusį spaudimą. Druskos suvartojimą galima mažinti įvairių prieskonių pagalba. Jų kaloringumas nedidelis, o štai skonis labai pagerėja.

      Skaityti komentarus