°C
      2024 04 24 Trečiadienis

      Vilniuje atidaryta „Pasaulio spaudos fotografijos 2020“ paroda

      Nuotrauka: ELTA nuotr.

      2020-07-03 21:00:00

      Vilniuje, Lukiškių aikštėje, penktadienį atidaryta „Pasaulio spaudos fotografijos 2020“ paroda.

      „Šioje parodoje susipina daugybė aktualių temų: politiniai ir socialiniai aspektai, ekologija ir sportas, dėl to ji – universali visiems ir vertinama visame pasaulyje. Kasmet „Pasaulio spaudos fotografija“ apkeliauja daugybę šalių. Tai, jog šiemet ji eksponuojama ir Vilniuje, – išskirtinė dovana sostinės gyventojams ir miesto svečiams“, – sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, dalyvavęs parodos atidaryme.

      Po atidarymo vyko diskusija „Pasaulis per fotoobjektyvą: fotografija kaip išraiškos laisvė”, kurioje dalyvavo vienas iš šio prestižinio tarptautinio konkurso finalistų, fotografas Tadas Kazakevičius, „Pasaulio spaudos fotografijos“ atstovas, kuratorius Jerzy Brinkhofas, fotografas Vidmantas Balkūnas, Lietuvos žurnalistų sąjungos Spaudos fotografų klubo vadovė Evgenia Levin ir Užsienio reikalų ministerijos Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamento direktorius Rytis Paulauskas. Diskusijos dalyviai, kaip teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime, aptarė spaudos fotografijos reikšmę, išraiškos laisvės svarbą ir fotografijos ateities perspektyvas.

      Paroda „Pasaulio spaudos fotografija 2020“ – Užsienio reikalų ministerijos, Nyderlandų ambasados Lietuvoje ir Vilniaus miesto savivaldybės dovana vilniečiams ir miesto svečiams. Lankytojams paroda bus atvira liepos 3-23 dienomis.

      „Pasaulio spaudos fotografijos“ konkursas, kuris pirmą kartą buvo surengtas 1955 metais Amsterdame, Nyderlanduose, laikomas prestižiškiausiu konkursu fotožurnalistams. Šio spaudos fotografijų konkurso tikslas – pristatyti pasaulio auditorijai autentiškas istorijas ir aktualijas, ugdyti kritinį mąstymą, skatinti žodžio laisvę ir diskusijas.

      Skaityti komentarus