°C
      2024 03 29 Penktadienis

      „Sidabrinis Ežerinis“ žada puikią pramogą visai šeimai

      Nuotrauka: rubinaitis.lnb.lt nuotr.

      2021-10-17 17:00:00

      Sekmadienio popietę Kauno valstybinėje filharmonijoje kauniečiams bus pristatytas kompozitorės Vaidos Striaupaitės-Beinarienės pagal Aldonos Liobytės stilizuotą pasaką sukurtas miuziklas „Sidabrinis Ežerinis“.

      Eiliuoto teksto autorė Alma Karosaitė, dirigentas Robertas Beinaris, režisierius Kristupas Kavaliauskas.

      „Kažin kur, labai toli, gal net prie Siesarties ežero, gyveno berniukas, Ežeriniu pramintas. Mat kur buvęs, kur nebuvęs jis vis vandens laikėsi, tarytum kas jį būtų apžavėjęs. Mama vis baiminosi, kad vaiko į gelmę neįtrauktų Vandenė. Bet nei vėjai nupūtė, nei banga nuplukdė, nei Vandenė įtraukė, tik iškeliavo berniuko tėveliai svetur duonos pelnytis, Ežerinį palikę vieną prie ežero…“ O norėdami sužinoti, kaip sekėsi Ežeriniui ir kuo pasaka baigėsi, turėsite ateiti į koncertą visai šeimai, - pabrėžia miuziklo kūrėjai.

      Anot jų, šio kūrinio pagrindinė mintis labai aktuali ir skatina susimąstyti – apie laiką, kurį skiriame savo artimiausiems žmonėms, apie vaiko ištvermę ir drąsą, apie kantrybę, užsibrėžtą tikslą ir atkaklumą jo siekiant.

      Miuzikle dalyvauja ansamblis „Musica Humana“ (meno vadovas ir dirigentas R. Beinaris), Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos choras „Viva Voce“ ( vadovai Raimondas Katinas, Virginija Katinienė), senosios muzikos ir šokio ansamblis „Festa Cortese“, solistai Dovilė Kazonaitė, Vaidas Bartušas, Simona Liamo ir kiti.

      Skaityti komentarus